Správy

Idete na očkovanie? Držte sa času na objednávke, prosí nemocnica v Nitre

Očkovanie vo Fakultnej nemocnici v Nitre sa nezaobišlo bez problémov a čakania. Nemocnica radí ľuďom, aby chodili na objednaný čas.

Ilustračný obrázok k článku Idete na očkovanie? Držte sa času na objednávke, prosí nemocnica v Nitre
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Nitra zatiaľ nemá krajské vakcinačné centrum. Jeho otvorenie plánuje župa 20. marca v priestoroch Spojenej školy, Slančíkovej 2 v Nitre. Očkovanie preto v Nitre zabezpečuje fakultná nemocnica.

Minulý týždeň tu však zaznamenali problémy. Pred nemocnicou stál vo štvrtok 11. marca dav ľudí a mnohí nedodržiavali rozostupy.

Ministerstvo zdravotníctva v ten deň oznámilo, že pre úpravy na vládnom cloude došlo v niektorých vakcinačných miestach k zaregistrovaniu väčšieho množstva ľudí, než je ich maximálna kapacita. Problémom malo byť aj to, že ľudia chodia na očkovanie príliš skoro.

„Prosíme aby záujemcovia o očkovanie dodržovali príchod do vakcinačného centra podľa času na objednávke,“ vyzvala na sociálnej sieti Fakultná nemocnica (FN) v Nitre.

Niektorí však tvrdia, že prišli len pár minút pred termínom a aj tak čakali viac ako dve hodiny.

Termín nemení nemocnica

Nemocnica ďalej pripomína, že vakcinačné centrum nemení termíny ani nepreobjednáva klientov na očkovanie. „Manažment termínov má na starosti Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI). Ak klient požaduje zmenu termínu, musí kontaktovať NCZI cez ich call centrum,“ uvádza FN Nitra.

Len pre objednaných

Prihlasovanie na očkovanie je v tejto fáze otvorené pre osoby od 60 rokov. Nemocnica na sociálnej sieti upozornila, že bude očkovať len objednaných pacientov.

„Nemáme kapacitu ani možnosť a oprávnenie uprednostniť záujemcov o očkovanie na základe telefonických alebo emailových osobných požiadaviek mimo centrálne objednávanie,“ pokračuje fakultná nemocnica.

Využiť môžete možnosť prihlásiť sa ako náhradník. To vám však nezaručí, že vás na očkovanie aj zavolajú.

Ochoreli ste?

Ak ste pred podaním druhej dávky ochoreli, preočkujú vás minimálne 14 dní od vyliečenia, za predpokladu, že nemáte žiadne klinické prejavy akútneho ochorenia, ktoré bolo prekážkou na podanie 2. dávky. Musíte o tom priniesť potvrdenie od svojho praktického lekára

„Na podanie 2. dávky za splnenia vyššie uvedeného je možné prísť do nášho vakcinačného centra bez nutnosti preobjednávania v pracovné dni v čase medzi 13:00 a 13:30,“ uvádza nemocnica.

Nemocnica tiež prosí ľudí, aby si na očkovanie so sebou priniesli vyplnený informovaný súhlas a poučenie (2×) a zdravotný dotazník (1×). Potrebné dokumenty nájdete TU.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Oznámenie klientom Vakcinačného centra Fakultnej nemocnice Nitra (VCFNNR) Vakcinačné centrum FN Nitra je výkonná zložka...

Posted by Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka on Monday, March 15, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM