Šport Iné športy

Obrovský úspech: Nitra má MAJSTERKU Európy do 22 rokov v boxe

Najcennejší kov z Majstrovstiev Európy doniesla do Nitry mladá študentka Miroslava Jedináková. Popasovať sa pred šampionátom musela aj s covidom.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech: Nitra má MAJSTERKU Európy do 22 rokov v boxe
Zdroj: archív Mirky Jedinákovej

UKF sa môže pochváliť ďalšou úspešnou športovkyňou z radov študentov. Za rok má dokonca nitrianska univerzita už druhú študentku, ktorá zvíťazila na majstrovstvách Európy.

„Po Emme Zapletalovej, ktorá sa v júli 2021 stala majsterkou Európy do 23 rokov v behu na 400 m cez prekážky, sa podobný úspech podaril aj študentke učiteľstva telesnej výchovy a výtvarného umenia Miroslave Jedinákovej. Tá si najcennejší kov priniesla z majstrovstiev Európy do 22 rokov v boxe,“ píše sa na webe UKF.

Majstrovstvá sa konali v chorvátskom meste Poreč. Svoje sily si tam prišlo zmerať 315 súťažiacich z 39 krajín.

Malý zázrak

Mirku od prípravy a účasti na šampionáte neodradilo ani prekonanie ochorenia Covid-19, po ktorom sa necítila dobre.

„Po prekonaní covidu to nebolo ľahké. Cítila som sa v podstate nepoužiteľná. Mala som však veľkú motiváciu zúčastniť sa týchto ME už len kvôli tomu, že to boli moje posledné do 22 rokov,“ priznala študentka súťažiaca za BC Stavbár Nitra.

Nakoniec sa však rýchlo dostala späť do formy. "Nebola som stopercentná, ale cítila som, že mám na to, aby som minimálne obhájila tretie miesto z minulých rokov. To, že som získala zlato, beriem ako malý zázrak, ktorý sa mi aj napriek ťažkému začiatku roka s covidom podaril,“ opísala svoje pocity 22-ročná boxerka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM