Rôzne

Obrovské prekvapenie v uliciach: Nitru navštívil Mikuláš, VIDEO

Návštevníci pešej zóny a námestia neverili vlastným očiam. Prekvapil ich príchod obľúbeného Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské prekvapenie v uliciach: Nitru navštívil Mikuláš, VIDEO
Zdroj: Jakub Chochula

Tradičné oslavy príchodu sv. Mikuláša tento rok v Nitre chýbali. Za všetkým treba hľadať pandemické opatrenia.

„Platia epidemiologické opatrenia, ktoré absolútne vylučujú akékoľvek zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí. I keď nás to mrzí, nemôžeme spochybňovať názory odborníkov a musíme sa riadiť ich nariadeniami. Tie bohužiaľ vylučujú organizáciu akéhokoľvek programu, pretože ten predpokladá zhromažďovanie občanov,“ vysvetlil nedávno pre náš portál hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

O to väčšie muselo byť prekvapenie ľudí, ktorí sa počas víkendu pohybovali centrom mesta. Mikuláš do Nitry predsa len zavítal.

„Hádam ste si nemysleli, že by Mikuláš obišiel našu Nitru. Aj keď nám podmienky nedovolili pripraviť oficiálny program, stretnúť sa na námestí a spoločne rozsvietiť vianočný stromček, Mikuláš na saniach prišiel do nášho mesta aj tak," informuje radnica na sociálnej sieti.

Vedenia mesta sme sa opýtali, prečo vopred neavizovali príchod Mikuláša. „Pre epidemiologickú situáciu bol tohtoročný Mikuláš vo forme adventného online video pozdravu. Obyvateľov Nitry sme v tejto zložitej dobe potešili aspoň týmto spôsobom. Mesto Nitra nemohlo organizovať a pozývať na akciu v takej podobe, ako sme boli zvyknutí z minulých rokov, pretože by to bolo porušením aktuálnych opatrení, pred čím nás RÚVZ vyslovene varoval," povedal nám hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Jakub Chochula
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM