Aktualizované Správy

Do niektorých obcí pri Nitre príde Mikuláš: Ceny balíčkov mnohých prekvapia

Radosť deťom vo viacerých obciach pri Nitre vyčaruje Mikuláš aj tento rok. Balíčky bude rozdávať v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Do niektorých obcí pri Nitre príde Mikuláš: Ceny balíčkov mnohých prekvapia
Zdroj: TASR

Zdá sa, že tradície sa aj napriek pandémii podarí niekde zachovať aj tento rok. Viaceré dediny v okolí Nitry už zverejnili oznam o príchode Mikuláša.

Namiesto kultúrnych domov bude tento rok Mikuláš s čertom aj anjelom rozdávať balíčky v uliciach obcí.

S nápadom potešiť rodiny s deťmi prišla aj obec Jelenec. Mikuláš tu bude chodiť 6. decembra vo večerných hodinách.

„Priebeh by mal byť nasledovný. Mikuláš dňa 6. decembra bude chodiť do domácností, ktoré sa nahlásili do 30. novembra na obecný úrad. Dotyčná rodina sa už sama rozhodne či pozve Mikuláša do svojho domu, alebo ho nechá stáť iba pri bráne či dverách. Mikuláš odovzdá balíček a odchádza do druhej rodiny. Chceme sa s Mikulášom dohodnúť, aby sa na danej adrese nezdržiaval príliš dlho, z dôvodu pandémie,“ prezradila Eva Klepáčová z Obecného úradu Jelenec.

Mikuláš bude rozdávať balíčky, ktoré si rodiny sami pripravili a označené odovzdali na úrade alebo si balíček môžu zakúpiť za 6 eur.

Aj ďalšie obce

Podobne si balíček za 6 eur môžu objednať aj obyvatelia obce Svätoplukovo. Mikuláš tu bude chodiť v nedeľu 6. decembra v popoludňajších hodinách. Ako uvádza obec na svojej stránke, rodičia, ktorí majú záujem o balíček pre svoje dieťa, sa môžu nahlásiť na obecnom úrade do 30. novembra.

Na Mikuláša sa môžu tešiť deti aj v Mojmírovciach. Mikuláš so sprievodom bude prechádzať ulicami tejto obce v nedeľu od 18.00 hodiny.

„V minulých rokoch sa táto akcia pre deti konala na námestí ako hromadné podujatie. Nakoľko rešpektuje naša obec zákaz usporadúvania hromadných podujatí, rozhodli sme sa potešiť deti aspoň tak, že Mikuláš s čertom a anjelom prejde na svojom dopravnom prostriedku po uliciach našej obce. Verím, že takouto formou trošku odľahčíme túto ťažkú dobu,“ povedal starosta obce Mojmírovce Martin Palka.

„Lístok na balíček v hodnote 6 eur si môžu rodičia objednať do 3.12.2020 v kli­entskom centre na Obecnom úrade v Mojmírovciach. Domácnosti, ktoré majú vyrovnané k 31.12.2019 záväzky voči obci, si môžu na balíček uplatniť 50% zľavu. Pre každé dieťa môže byť objednaný iba jeden balíček,“ dodáva obec v ozname na sociálnej sieti.

O deň skôr v sobotu 5. decembra bude chodiť Mikuláš v obciach Kolíňany a Pohranice. V Kolíňanoch treba priniesť hotový balíček s menom a adresou na obecný úrad do 3. decembra. V Pohraniciach si môžete balíček objednať za 5 eur. Mikuláš tu bude chodiť v sobotu od 13.00 hodiny.

V Nitre Mikuláš nebude

Nitra tento rok pre pandémiu podujatie na Mikuláša zrušila. „Platia epidemiologické opatrenia, ktoré absolútne vylučujú akékoľvek zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí. I keď nás to mrzí, nemôžeme spochybňovať názory odborníkov a musíme sa riadiť ich nariadeniami. Tie bohužiaľ vylučujú organizáciu akéhokoľvek programu, pretože ten predpokladá zhromažďovanie občanov,“ vysvetlil hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM