Lucia Lauková Kultúra

Obľúbená Šarkaniáda i Októberfest na námestí: Čo ponúkne víkend v Nitre?

Cez víkend sa nitrianskym námestím bude niesť atmosféra Októberfestu. Využiť príjemné jesenné počasie budete môcť aj na Šarkaniáde či Rodinnom víkende.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená Šarkaniáda i Októberfest na námestí: Čo ponúkne víkend v Nitre?
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitránsky októberfest

od 10. do 12. októbra, Svätoplukovo námestie v Nitre

Vo štvrtok odštartoval pod Zoborom Festival piva a street foodu doprevádzaný hudobným programom. Aj tento rok sa môžete tešiť na ochutnávku viac ako 20 druhov pív a pivných špeciálov od slovenských a zahraničných remeselných pivovarov. V piatok 11. októbra program otvorí o 17.00 hodine Divá zver, pokračovať bude kapela Walk on a na záver zahrajú Hovädá.sk. V sobotu 12. októbra od 17.30 h bude pódium na námestí patriť kapelám ako Follow, Dora a Kabát revival.

Koncert Peci Uher Band

11. októbra o 20.00 h, Music A Cafe

V Nitre vystúpi zoskupenie muzikantov okolo gitaristu Petra Uhera, zvané Peci Uher Band. Zoskupenie hrá modernú elektronickú jazzrockovú fúziu. Vstupné 3 eur.

Rodinný víkend v Relax parku

12. a 13. októbra od 9.00 do 18.00 h, Relax park v Nitre

Cez víkend 12. a 13. októbra bude pre verejnosť otvorený Relax Park na nitrianskom výstavisku. Navštíviť ho môžete v čase od 9.00 do 18.00 hod. Vstup je zdarma. Nový priestor pre relax i šport na nitrianskom výstavisku je otvorený od augusta. Nachádza sa v parkovej časti areálu v okolí jazier a trávnatých plôch.

Októberfest v The Irish Times Pub

12. októbra, Irish Times Pub

Milovníci tohto zlatého moku sa majú tento víkend načo tešiť. Okrem námestia bude atmosféra Októberfestu panovať aj nitrianskych podnikoch. V ponuke budú pivá prvotriednej kvality.

Šarkaniáda na Kalvárii

12. októbra od 13.00 h, Kalvária

Minulý týždeň počasie neprialo, tak sa Šarkaniáda presunula na túto sobotu. Obľúbené jesenné púšťanie šarkanov priláka každoročne stovky obyvateľov. Tento rok sa bude Šarkaniáda konať v sobotu 12. októbra od 13.00 hodiny. Tešiť sa môžete na bezplatnú návštevu Misijného múzea, tvorivé dielne či maľovanie na tvár. Chýbať nebude čokoláda a káva. Šarkana si budete môcť kúpiť aj na mieste.

MoMaTrE Ralley

12. októbra od 10.00 h, Svätoplukovo námestie

Preteky v riešení matematických úloh o reálnych objektoch v centre Nitry. „Pozrite sa na svet okolo seba matematickým okom a vyhrajte geolokačnú ralley,“ pozývajú organizátori. Úlohy sú vhodné pre účastníkov od 6 týždňov do 100 rokov. Na hranie budete potrebovať smartphone alebo tablet pripojený k internetu. Organizátori odporúčajú si vopred nainštalovať aplikáciu MathCityMap, použite QR kódy vpravo.

Chrenovský blšák

12. októbra od 14.00 do 17.30 h, CVČ Domino Chrenová

Podujatie je súčasťou podporeného projektu MMM s názvom Chrenová žije. Viac ako 30 predajcov s rozličným tovarom. Nosené šatstvo (detské, dámske, pánske); hand made výrobky, zberateľské veci, športové potreby, bytové doplnky. Vstup voľný.

Fitness Inspiration Day

12. októbra od 13.00 h (registrácia od 12.00 h) do 18.00 h, Mestská hala

Exkluzívne športové podujatie inšpirujúce širokú športovú verejnosť k skupinovým cvičeniam. Fitness inspiration day každý rok prináša elitného prezentéra zo sveta Zumba Fitness ® , tento rok to bude Ricardo Marmitte.

Zvuky na ležanie

12. októbra od 10.00 do 12.00 h, Trafačka

Koncert, pri ktorom za zvuku, možno trochu netradičných nástrojov (koshi, zvukové vlny, citara, dažďová palica, ocean drum, sun drum…) zrelaxujete svoju myseľ. Maximálny počet poslucháčov/na­čúvačov je kvôli kapacite obmedzený na 12 účastníkov. Preto je potrebné zarezervovať si miesto prostredníctvom e-mailu info@trafacka.sk. Účastnícky poplatok je 3 eurá a zahŕňa malé občerstvenie. Treba si so sebou priniesť karimatku, malý vankúšik / deku. Lektor Števo Haládik. Vstupné 3 eur.

Hokejový zápas HK Nitra – HC 05 Banská Bystrica

13. októbra o 16.00 h, Nitra Aréna

V nedeľu sa hokejoví fanúšikovia môžu tešiť na domáci zápas. Na ľade pod Zoborom privíta Nitra súpera z Banskej Bystrice.

Basketbalový zápas Nitra – Žiar nad Hronom

13. októbra o 17.00 h, Športová hala SPU

V nedeľu odohrajú nitrianski basketbalisti zápas na domácej palubovke. V Športovej hale SPU privítajú hráčov zo Žiaru nad Hronom. Vstup je zdarma.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM