Komunálne voľby

O post predsedu NSK by mala zabojovať aj ŽENA: KDH navrhuje Martinu Holečkovú

V tomto roku sa vyberieme k urnám. Voliť budeme v krajských a aj komunálnych voľbách. V Nitrianskom kraji sa črtá ďalší kandidát na post predsedu.

Ilustračný obrázok k článku O post predsedu NSK by mala zabojovať aj ŽENA: KDH navrhuje Martinu Holečkovú
Zdroj: KDH , TASR/Milan Drozd

Kandidátkou na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) za Kresťanskodemo­kratické hnutie sa má stať súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková. Oznámila to Krajská rada KDH v Nitre, ktorá jednohlasne schválila jej kandidatúru. Tú však ešte musí potvrdiť aj celoslovenská Rada KDH.

Zmena po 20 rokoch

Ako uviedol podpredseda KDH Tomáš Merašický, hnutie v regióne cíti podporu obyvateľov, ktorí si podľa neho žiadajú po viac ako 20 rokoch zmenu na poste predsedu NSK.

„Ponúkame spoluprácu na tejto zmene nielen politickým stranám a kandidátom, ale aj nestraníkom a nezávislým. Rokovania o ďalšej spolupráci budeme iniciovať v najbližších dňoch. Sme presvedčení, že Martina Holečková je kandidátka, ktorá v zápase o post predsedníčky NSK dokáže uspieť,“ uviedol Merašický, ktorý je v hnutí poverený prípravou spojených komunálnych a krajských volieb.

Prečítajte si tiež

Štyria kandidáti

KDH má podľa jeho slov v súčasnosti 220 starostov a primátorov a takmer 3 000 poslancov regionálnych, mestských a miestnych zastupiteľstiev.

Jednotlivé krajské rady nominovali spolu štyroch kandidátov na predsedov samosprávnych krajov. Okrem Holečkovej v Nitre schválila Krajská rada KDH v Trenčíne ako kandidáta na predsedu kraja Petra Máťoša. V Žilinskom kraji zasa krajská rada nominovala podpredsedu KDH a Žilinského samosprávneho kraja Igora Janckulíka. V Prešovskom kraji zvolila krajská rada ako kandidáta na predsedu vyššieho územného celku súčasného predsedu kraja a predsedu KDH Milana Majerského.

„Celoslovenská rada hnutia bude o všetkých štyroch kandidátoch rozhodovať na konci februára,“ informovalo KDH.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac o voľbách

Zdroj: KDH
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM