Lucia Lauková Správy

O pár dní sa začnú práce na Borodáčovej ulici: Pribudne viac miest na parkovanie

Práce budú trvať dva mesiace. Po skončení bude ulica jednosmerná. Pribudne viac parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku O pár dní sa začnú práce na Borodáčovej ulici: Pribudne viac miest na parkovanie
Zdroj: Mesto Nitra

Počet parkovacích miest na Borodáčovej ulici na nitrianskom sídlisku Klokočina sa zvýši. „Radnica rozšíri parkovacie kapacity zmenou organizácie dopravy a stavebnou úpravou. Práce začnú v najbližších dňoch a trvať by mali dva mesiace,“ informoval poradca pre komunikáciu Henrich Varga.

„Stavenisko si dnes (3. októbra, pozn. redakcie) protokolárne prevzal zhotoviteľ a má päť dní na začatie prác,“ spresnil Varga.

Ulica je v súčasnosti obojsmerná a nachádza sa tu 38 parkovacích miest. Po skončení prác bude jednosmerná, a to z Benkovej na Jurkovičovu.

Počet státí sa zvýši na 64.

Prečítajte si tiež

Dopyt po parkovaní

„Klokočina je sídlisko s najväčším dopytom po parkovaní. Budovaním nových miest reagujeme na podnety ľudí žijúcich v bezprostrednom okolí,“ hovorí primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Projekt počíta so šikmým parkovaním po oboch stranách vozovky. Po ľavej strane, v smere od Benkovej ulice je v súčasnosti parkovanie pozdĺžne.

Upravia aj chodník

Úpravou podľa Henricha Vargu prejde aj časť chodníka, ktorý sa posunie bližšie k bytovému domu číslo 14. „Všetky chodníky zostanú v dostatočne pohodlnej šírke dva metre,“ dodal Varga s tým, že počas prác treba počítať s obmedzeniami ako pre chodcov, tak aj pre šoférov.

Financie na túto investíciu schválili poslanci na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Celková suma je vyčíslená na 74 227,22 eur s DPH.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM