Lucia Lauková Správy

O názve komplexu na Tabáni môže rozhodnúť verejnosť: Mesto ponúklo 4 varianty

Verejnosť môže ovplyvniť budúci názov objektu, ktorý vyrastie na Tabáni. Pre ktorú variantu ste sa rozhodli?

Ilustračný obrázok k článku O názve komplexu na Tabáni môže rozhodnúť verejnosť: Mesto ponúklo 4 varianty
Zdroj: enviroportal.sk

Nedávno sme vás informovali, že nespokojnosť viacerých obyvateľov s výstavbou polyfunkčného komplexu na Tabáni vyústila do spísania petície. V nej stála aj požiadavka, okrem iného, zmeniť názov. "Jej názov, znie cudzo, neslovansky nič nevraviaco veľkej časti obyvateľstva, ktorí si ctia históriu mesta Nitra,“ stojí v petícii.

Rozhodne verejnosť?

Práve názov projektu, ktorého realizátorom je investičná skupina Proxenta, môžu teraz Nitrania pozmeniť. „Vzhľadom na to, že prípravy na spustenie samotnej stavby vrcholia, pristúpili sme k dôležitému kroku – definitívnemu výberu názvu, pod ktorým budeme projekt realizovať. Keďže ide o stavbu v samotnom srdci Nitry, rozhodli sme sa ponechať výber názvu na obyvateľoch mesta, ktorým bude polyfunkčný objekt slúžiť,“ uvádza Proxenta.

Možné názvy

Obyvatelia si teda môžu vybrať zo štyroch ponúknutých názvov, a to Tabáň, Palánok, Townhill a Pod Vŕškom. „Všetky štyri navrhované názvy vychádzajú z miestnych geografických názvov, ktoré sa tradične spájajú s týmto miestom a jeho bezprostredným okolím,“ dodáva Proxenta na webe mesta.

Prebieha hlasovanie

Ako sa píše v ozname na webe mesta. Hlasovanie začalo 6. novembra a potrvá 19. novembra 2017. Výsledky budú zverejnené do konca novembra. Hlasovať za jeden z názvov môžete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM