Správy

O 200 pracovných miest viac: Subdodávateľ Jaguaru chce zväčšiť závod v Nitre

V nitrianskom priemyselnom parku by mali pribudnúť ďalšie pracovné miesta. Japonský subdodávateľ automobilky Jaguar plánuje rozšíriť svoj závod v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku O 200 pracovných miest viac: Subdodávateľ Jaguaru chce zväčšiť závod v Nitre
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

G-TEKT Slovakia s.r.o. plánuje v priemyselnom parku v Nitre rozšíriť existujúcu prevádzku a navýšiť výrobné kapacity. Spoločnosť zámer predložila úradom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Prečítajte si tiež

Nové miesta

Investora z Japonska prilákala do Nitry v roku 2018 automobilka Jaguar Land Rover, ktorej dodáva diely. Vo fabrike sa vyrábajú lisované výrobky zvarených dielcov na karosérie automobilov.

Halu plánujú rozšíriť z pôvodných 18 260 m2 na 50 000 m2. Viac bude aj pracovných miest.

Počet zamestnancov by sa mal postupne zvýšiť zo 100 na 300, z toho bude 50 miest v administratíve a 150 vo výrobe. Dvojzmenná prevádzka ostáva.

Výrobná činnosť

Hlavný proces výrobnej činnosti bude pozostávať z príjmu materiálov od dodávateľov, odbaľovania a prípravy materiálov (spolu so vstupnou kontrolou), lisovania skontrolovaných (uvoľnených) materiálov, zhromažďovania materiálov a ich následného nitovania a zvárania.

Súčasťou procesu bude kontrola znitovaných a zozváraných produktov, výstupná kontrola, zhromažďovanie výrobkov pred exportom (dočasné skladovanie) a export zákazníkom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM