Správy

V Krškanoch vznikne nová prevádzka: Spoločnosť získa dvojmiliónový štátny stimul

Nemecká spoločnosť Muehlbauer Technologies pripravuje v Dolných Krškanoch pri Nitre novú prevádzkareň priemyselnej výroby kombinovanú s technologickým centrom.

Ilustračný obrázok k článku V Krškanoch vznikne nová prevádzka: Spoločnosť získa dvojmiliónový štátny stimul
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Firma dostane na túto investíciu štátny investičný stimul vo forme úľavy na dani z príjmov v celkovej hodnote 1,95 milióna eur.

Vyplýva to z materiálu Návrh na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť Muehlbauer Technologies na podporu realizácie investičného zámeru v lokalite Dolné Krškany, ktorý v stredu schválila vláda.

Nové pracovné miesta

„V priemyselnej výrobe sa plánujú nové technologické procesy pre spracovanie plechu a lakovanie, ako aj rozšírenie existujúcich kapacít,“ uviedol rezort hospodárstva. Investícia vo výške približne 21 miliónov eur by mala priniesť do roku 2025 až 80 nových pracovných miest.

Tretí stimul

Pre Muehlbauer Technologies ide v poradí už o tretí štátny stimul. Firma vznikla v roku 2007 a v roku 2009 otvorila novú prevádzku. Na podporu realizácie tejto investície dostala stimul vo forme úľavy na dani z príjmov vyše 2,3 milióna eur a dotáciu na obstaranie dlhodobého hmotného a nehmotného majetku v maximálnej nominálnej hodnote takmer 1,9 milióna eur.

Ďalšiu úľavu na dani z príjmu vo výške 3,9 milióna eur získala spoločnosť v roku 2012, a to na „rozšírenie závodu na vývoj a výrobu špecializovaných zariadení a ich komponentov určených na automatizované spracovanie a odosielanie platobných a iných elektronických kariet“.

Jediným spoločníkom Muehlbauer Technologies je nemecký Mühlbauer Holding AG. Skupina má viac ako 3000 zamestnancov v 35 pobočkách na celom svete. Jej konsolidovaný ročný obrat dosahuje takmer 300 miliónov eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM