Lucia Lauková Samospráva

NSK chce investovať do infraštruktúry: Oprava ciest by nemala obísť ani náš okres

Motoristi zbystrite pozornosť. Nitriansky samosprávny kraj plánuje v nasledujúcich rokoch investovať do cestnej infraštruktúry. Opraviť plánuje aj cesty v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku NSK chce investovať do infraštruktúry: Oprava ciest by nemala obísť ani náš okres
Zdroj: TASR

V priebehu minulého roka kraj opravil viac ako 100 kilometrov komunikácií. Z fondov Európskej únie (EÚ) chce získať zdroje na rekonštrukciu ďalších ciest. V programovom období rokov 2014–2020 sa chce NSK sústrediť predovšetkým na infraštruktúru, ktorá prepája cesty I. triedy.

Schválené projektové zámery pre Integrovaný regionálny operačný program (IROP) preto počítajú s opravou ciest II. triedy vo všetkých siedmich okresoch kraja. Celkovo má byť opravených 14 úsekov na 12 komunikáciách.

Ako informoval Úrad NSK, cesty určené na rekonštrukciu boli vyberané na základe ich súčasného technického stavu, ale aj s ohľadom na intenzitu dopravy a bezpečnosť. V prípade, že vyšší územný celok bude pri získavaní financií z fondov EÚ úspešný, budú sa v nasledujúcom období opravovať cesty v okolí Šurian, Podhájskej, Levíc, Šale, Komárna, Nitry, Topoľčianok, Nemčíc, Šiah, Nových Zámkov, Kolárova, Vrábľov, Pastoviec a v ďalších obciach kraja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM