Nikoleta Kováčová Šport Hokej Správy

Nový ZIMÁK v Nitre sa stáva realitou! Schvália POSLANCI financovanie PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE?

Pri oslavách majstrovského titulu hokejistov HK Nitra sa dostala na pretras aj otázka nového zimného štadióna v Nitre. Primátor vtedy prisľúbil, že urobí, čo bude v jeho silách.

Ilustračný obrázok k článku Nový ZIMÁK v Nitre sa stáva realitou! Schvália POSLANCI financovanie PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Nitry Marek Hattas predloží na zajtrajšie (27. 6. 2024) rokovanie mestského zastupiteľstva návrh, ktorý má viesť k vzniku nového hokejového štadióna.

Materiál hovorí o vyčlenení 250-tisíc eur na projektovú dokumentáciu pre výstavbu nového hokejového štadióna, ktorý má vyrásť v tej istej lokalite ako súčasná aréna.

Okrem hlavnej hracej plochy by mal mať nový zimný štadión aj dve tréningové plochy.

„Projektová dokumentácia je prvým a významným krokom, ktorým potvrdzujeme, že nám záleží na výchove mládeže a na budúcnosti športu v Nitre. A to sa nezaobíde bez kvalitného zázemia pre športovcov. Tohtoročný majstrovský titul nás iba utvrdil v odhodlaní priniesť, spolu s našimi partnermi, do Nitry nový dôstojný športový stánok,“ povedal primátor.

Stánok nielen pre hokej

Snahu získať projektovú dokumentáciu pre výstavbu hokejového štadióna privítal aj prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. „Každý, kto sleduje hokej, musí uznať, že Nitra patrí medzi popredné tímy. Staručký štadión ale nezodpovedá štandardu dnešnej doby. Som rád, že sa chceme v téme nového štadióna posunúť ďalej a je jasné, že bez projektovej dokumentácie to nepôjde,“ povedal Kováčik.

Prezident majstrovského klubu pripomenul, že nový štadión by neslúžil iba hokejistom, ale fungoval by ako multifunkčný stánok s priestorom aj pre kultúrne podujatia.

Rozhodnú poslanci

Celková odhadovaná suma projektovej dokumentácie je pol milióna eur. Preto mesto Nitra intenzívne rokuje, aby už v tejto fáze príprav pristúpili do projektu ďalší partneri. O schválení prostriedkov na projektovú dokumentáciu budú vo štvrtok 27. júna 2024 rokovať nitrianski mestskí poslanci.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM