Rastislav Búgel Hokej

Extraliga pozná najproduktívnejšieho hráča sezóny: Roman Tománek valcoval konkurenciu

Slovenská hokejová Extraliga má za sebou súťažný ročník 2014/2015. Je tak čas na bilancovanie sezóny v základných ukazovateľov produktivity.

Ilustračný obrázok k článku Extraliga pozná najproduktívnejšieho hráča sezóny: Roman Tománek valcoval konkurenciu
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejisti v aktuálnej sezóne skončili druhí po základnej časti a tretí celkovo. Zabezpečili si tak miestenku v prestížnej európskej Lige majstrov. Nestalo by sa tak, keby klub spod Zobora nemal na svojej strane poriadne produktívnych hráčov. Niekoľko z nich sa dokázalo umiestniť vo všetkých sledovaných tabuľkách.

Najproduktívnejší hráč

Suverénne najproduktívnejším hráčom sezóny 2014/2015 sa stal nitriansky kanonier Roman Tománek. Ten počas 67 zápasov nazbieral dovedna 78 bodov za 33 presných zásahov a 45 asistencií na gól. O desať bodov menej skončil na druhom mieste Jozef Stümpel , ktorý skóroval v 26 prípadoch a na gól prihrával v 42 prípadoch. V tabuľke celkovej produktivity sa na piatom mieste umiestnil Lukáš Novák (62 bodov) a na deviatom Henrich Ručkay (53 bodov).

Dobrí strelci

Titul najlepšieho strelca sezóny poputuje do Banskej Bystrice. Petr Kafka s 36 gólmi predbehol druhého Radovana Puliša zo Zvolena (34 gólov), tretieho Romana Tománeka (33 gólov), Henricha Ručkaya (29 gólov) a piateho Adama Lapšanského z Košíc (27 gólov).

V štatistike plus/mínus jednoznačne viedla Nitra. Na prvom mieste skončil Tománek so 40 bodmi, druhý Stümpel s 37 bodmi a na štvrtom mieste po Rosandičovi z Banskej Bystrice aj Lukáš Novák (28 bodov).

Lakosil na piatom mieste

Nitre v aktuálnej sezóne pomáhala aj trojica brankárov. Najvyššie sa v hodnotení dostal Vlastimil Lakosil. Aj ten však stačil len na konečnú piatu priečku s úspešnosťou zásahov na hranici 91,49 % a 2,44 inkasovaných gólov na zápas. Titul najlepšieho brankára sezóny získal Alexandr Hylák z Košíc s úspešnosťou 93,32 % a 1,79 gólom na zápas.

Roman Tománek
7
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM