Lucia Lauková Správy

Nový námestník pre zdravotnú starostlivosť v Nitre: Srdcu pomáha pohyb aj pozitívne myslenie

Nemocnica v Nitre má nového námestníka pre zdravotnú starostlivosť. Možno sa staral aj o vaše srdce

Ilustračný obrázok k článku Nový námestník pre zdravotnú starostlivosť v Nitre: Srdcu pomáha pohyb aj pozitívne myslenie
Zdroj: TASR , FN Nitra

Novým námestníkom pre zdravotnú starostlivosť vo Fakultnej nemocnici Nitra sa stal lekár, MUDr. Alexander Ruttkay, internista zaradený na Kardiologickej klinike FN Nitra.

„Začínal na ARO oddelení, určitý čas pôsobil na onkológii, desať rokov pôsobil ako vedúci lekár urgentného príjmu a aktuálne je zaradený na Kardiologickej klinike FN Nitra,“ priblížila nemocnica.

Prečítajte si tiež

Ako sa starať o srdce?

Pri príležitosti Svetového dňa srdca, ktorý si pripomíname 29. septembra, poskytol nový námestník aj zopár cenných rád, ako sa o starať o zdravie srdca.

„Pohyb, zdravý životný štýl a pozitívne životné nastavenie,“ to sú rady námestníka ako sa starať o naše srdcia. „Hlavným faktorom je nastavenie mysle, sme totiž v dobe, kedy sa zo stresu a žiaľu dokážeme doslova „utrápiť“, dodal námestník Ruttkay.

Nemocnica dodáva, že choroby srdca a ciev patria celosvetovo k najzávažnejším príčinám pracovnej neschopnosti a tvoria tiež najväčší podiel hospitalizácií.

Svetový deň srdca podporujú organizácie WHO, Svetová federácia pre zdravé srdce (WHF) a UNESCO a pripomína sa od roku 2000. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie verejnosti o rizikových faktoroch srdcovo–cievnych ochorení a propagovať význam prevencie týchto ochorení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM