Lucia Lauková Správy

Novinky zo sveta motorizmu miera pod Zobor: Prichádza nitriansky Autosalón

Nablýskané tátoše, motorky, veterány a desiatky automobilových značiek. Sledujte aký bude blížiaci sa ročník nitrianskeho Autosalónu.

Ilustračný obrázok k článku Novinky zo sveta motorizmu miera pod Zobor: Prichádza nitriansky Autosalón
Zdroj: TASR

Tohtoročný autosalón v Nitre láka na horúce automobilové novinky z Paríža, 30 značiek, 45 noviniek, výstavné premiéry a zľavy, súťaže, top tuningové autá, kaskadérov, veterány, karavany či atrakcie pre deti.

Autosalón Autoshow Nitra sa bude konať od 11. do 14. októbra na Národnom výstavisku agrokomplex v Nitre. Na ploche viac ako 37 000 m2 sa predstaví 242 vystavovateľov s celkovo 45 novinkami.

Ako uvádza výstavisko, tento ročník sa môžu návštevníci Autosalónu v Nitre tešiť na značky, ktoré nadšenci neuvidia ani v Paríži, a to Opel, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Volkswagen, Ford, Mazda, Jeep a Subaru.

Slovenské premiéry

Očakávané slovenské premiéry modelov priamo z francúzskeho výstaviska sú Škoda Kodiaq RS a Hyundai i30 N-line. Medzi nimi sa rozhodne nestratia ani novinky ako Opel Combo, Toyota Corolla, Mitsubishi Space Star, Ford Focus, Kia Sportage či superluxusný karavan Morelo Palace 88. Podľa výstaviska zaujmú aj elektromobily napríklad Hyundai Kona electric, Seat prinesie Cupra Ateca.

Adrenalínová šou

Najlepší slovenskí drifteri a kaskadéri v rámci MotoTV show predvedú automobilové umenie. „Okrem iných sa odprezentuje svojim vystúpením viacnásobný držiteľ Guinessových rekordov profi kaskadér na skútri Gunter Schachermayr z Rakúska. Adrián Husák sa pokúsi o zápis do guinessovej knihy jazdou na 4-kolke priamo pred divákmi,“ uvádza výstavisko.

Chýbať nebude Tunning šou, kde bude pútať pozornosť vyše 100 najkrajších tuningových kúskov. „Okrem tradičných sexi car wash, vystúpení rapperov, fotopáuz s hosteskami, rôznych súťaží celú akciu okorení zraz automobilových nadšencov a slovenské finále Car Fans Cup. Nemôžu chýbať ani tradičné Majstrovstvá Slovenska hasičského a záchranného zboru SR vo vyslobodzovaní z havarovaných áut,“ uvádza národné výstavisko.

Vyše 100 veteránov

Veteránisti sa môžu tešiť na exhibičnú jazdu Citroen „kačíc“ aj s motívmi Hippies. V rámci najväčšej prehliadky vyše 100 historických vozidiel či motoriek sa predstavia aj špeciality rôznych oblastí. Zaujímavosťou budú závodné kúsky či všetky modifikácie Fiatu 850.

Pre deti a školákov bude o zábavu postarané. detské dopravné ihrisko, motokáry, elektrické autíčka, skákacie hrady, fun a chill-out zóna, detské kútiky SIKU World s autíčkami, kvízmi a súťažami či autodráha s profesionálnymi pretekárskymi autíčkami.

Výška vstupného

Lístok na nitriansky autosalón bude stať 5 eur. Nárok na zľavnené vstupné za 3 eurá majú žiaci základných škôl, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do veku 26 rokov, občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom, občania s preukazom ŤZP (preukaz biely) a sprievodca držiteľa ŤZP/S. Parkovací lístok pre osobné auto bude stáť 5 eur.

Vstup neplatia občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom) a deti do začatia školskej dochádzky ( do 6 rokov ) v sprievode rodiča.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM