Lucia Lauková Šport Hokej

Novinky z dielne HK Nitra: Jednorázovým plastovým pohárom je koniec, budú nové!

Fanúšikov v novej hokejovej sezóne čaká zmena. HK Nitra už nebude používať počas domácich zápasov jednorázové plastové poháre.

Ilustračný obrázok k článku Novinky z dielne HK Nitra: Jednorázovým plastovým pohárom je koniec, budú nové!
Foto: Rastislav Búgel

Jednorázové plastové poháre už nebudú zapĺňať koše po domácich zápasoch pod Zoborom. HK Nitra ich ruší a nahradí vratnými.

„My v klube sme moderne zmýšľajúci ľudia a otázka životného prostredia nám nie je ľahostajná. Preto sme sa rozhodli od novej sezóny používať počas domácich zápasov vratné pollitrové plastové poháre, ktoré si ľudia môžu ponechať aj ako suvenír alebo darček,“ povedal pre web HK Nitra, prezident klubu Miroslav Kováčik.

Ako dodáva klubový web, Ich dizajn bude mať motívy HK Nitra. Podobné poháre používajú napríklad hudobné festivaly. „Podobnú filozofiu razí napríklad aj nemecký futbalový klub Bayern Mníchov,“ priblížil pre HK Nitra Kováčik.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Podľa mojich informácií by sme mali byť prvý hokejový klub na Slovensku. Som rád, že plné odpadkové koše jednorazových plastových pohárov po každom zápase radikálne znížime. Veríme, že našu aktivitu smerom k životnému prostrediu ocenia nielen hokejoví fanúšikovia,“ dodáva šéf nitrianskeho klubu, Miroslav Kováčik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM