Lucia Lauková Šport Hokej

Novinky v HK Nitra: Vracia sa Daniel Štumpf, Štefanka bude trénovať juniorov

HK Nitra ohlásila návrat útočníka Daniela Štumpfa. Je jediným Slovákom, ktorý sa môže pochváliť hetrikom v tejto sezóne českej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v HK Nitra: Vracia sa Daniel Štumpf, Štefanka bude trénovať juniorov
Zdroj: TASR

Hráčsky káder HK Nitra sa rozrastá o ďalšie meno. „Dres Nitry bude v novej sezóne obliekať 25-ročný odchovanec HK Nitra Daniel Štumpf,“ píše HK Nitra na svojom webe. Daniel Štumpf, rodák z Nových Zámkov, za Nitru už v minulosti hral. Ako píše web HK Nitra produktívnejšie obdobie zažil až v Skalici, kde strelil v sezóne 2014/15 20 gólov v základnej časti.

V českom prvoligovom Havířove zaznamenal 15-gólovú a 17-gólovú sezónu. V českej najvyššej súťaži zanechal výraznú stopu. „V sezóne 2015/16 odohral aj 13 zápasov v českej extralige, ako hráč Zlína dal vtedy 7 gólov, dokonca bol v tomto ročníku jediným Slovákom, ktorý v českej najvyššej súťaži zaznamenal hetrik,“ prezradil web HK Nitra.

Podľa webu HK Nitra podpísal Daniel Štumpf zmluvu s Nitrou na dva roky. Ako dodáva web HK Nitra do prípravy sa od tohto týždňa zapojí aj Richard Ondrušek, ktorý prvý týždeň vynechal z dôvodu maturít.

Ponuku pôsobiť v štruktúrach nitrianskeho hokejového klubu prijal aj Juraj Štefanka. „Niekdajší účastník MS v hokeji, majster s Nitrou spred roka a odchovanec HK Nitra Juraj Štefanka ostáva pracovať v štruktúrach nášho klubu,“ uvádza web HK Nitra. Pôsobiť bude ako asistent trénera Romana Sýkoru v juniorskom tíme. „Takisto s ním klub počíta na poste trénera prípravky,“ dodáva HK Nitra na svojom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM