Lucia Lauková Šport Hokej

Novinky v HK Nitra: Do útoku sa postaví Karol Csányi a na skúšku Rus Maxim Veshutki

Krátko pred štartom druhej fázy prípravy posilňuje nitriansky hokejový klub ofenzívne rady. Okrem Karola Csányiho príde pod Zobor na skúšku aj 25-ročný ruský útočník.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v HK Nitra: Do útoku sa postaví Karol Csányi a na skúšku Rus Maxim Veshutki
Zdroj: TASR

Vedenie HK Nitra sa rozhodlo upraviť ofenzívne zloženie tímu. Ako informuje klub na svojej stránke, pod Zobor sa po roku v Maďarsku znova vráti 28-ročný útočník Karol Csányi, ktorý v Nitre odohral 46 zápasov v ročníku 2017/18. To však nie je jediná posila.

„Okrem neho príde na mesačnú skúšku aj 25-ročný ruský útočník Maxim Veshutkin, ktorý dohrával uplynulý ročník v prvoligovej Dubnici,“ uvádza HK Nitra.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nitriansky klub na stránke uvádza, že na ruského útočníka dostal veľmi dobré referencie nielen z hľadiska hokejových kvalít, ale aj povahových vlastností.

„Ak na skúške uspeje, zvýši legionársku konkurenciu v našom tíme. Okrem toho sme počítali s absenciou minimálne troch útočníkov v prípravnom období, ku ktorým sa navyše pridal aj Juraj Šiška tým, že musel absolvovať operačný zákrok ruky a jeho návrat očakávame až o 2 mesiace. Jesse Gabrielle príde až krátko pred prvým kolom ligy, čiže vynechá takmer celé prípravné obdobie,“ konštatuje vedenie HK Nitra.

Ako ďalej informuje klub na webovej stránke, dvojica mladých útočníkov Jakub Minárik a Alexander Hvizdoš si bude plniť reprezentačné povinnosti v „dvadsiatke“. „Okrem týchto informácií môžeme potvrdiť dohodu aj s tretím brankárom, ktorým bude Juraj Sklenár. 20-ročný bývalý juniorský reprezentant a náš odchovanec sa v uplynulej sezóne výrazne pričinil o postup Levíc do 1.ligy,“ dodáva HK Nitra.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM