Samospráva

Novinka na webe mesta: Zverejnili prvý videozáznam z rokovania zastupiteľstva

Zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Nitre si záujemcovia budú môcť pozrieť na internete. Prvý záznam z rokovania, ktoré sa konalo 31. januára, už radnica zverejnila na oficiálnej webovej stránke mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na webe mesta: Zverejnili prvý videozáznam z rokovania zastupiteľstva
8
Galéria

Zmenu v rokovacom poriadku, ktorá umožnila zhotovovanie a zverejňovanie videozáznamov z rokovania, schválilo v októbri 2018 ešte minulé zastupiteľstvo na návrh bývalej poslankyne Renáty Kolenčíkovej. Zvukový a obrazový záznam tak nahradil pôvodné zvukové nahrávky, ktoré mesto na svojej internetovej stránke zverejňovalo v minulosti.

Videozáznam nájdete po kliknutí SEM!

Videozáznam zabezpečujú tri kamery, ktoré snímajú predsednícky stôl i plénum s poslancami. Kamery sú okrem toho schopné priblížiť osobu, ktorá práve vystupuje v rokovacej sále, a snímajú aj výsledky hlasovania poslancov.

Záznam je zostrihaný podľa jednotlivých bodov rokovania, takže človek, ktorého zaujíma rokovanie o konkrétnom materiáli, si nemusí prechádzať celé niekoľkohodinové zasadnutie. Podľa slov poradcu mesta pre komunikáciu Henricha Vargu nie je vylúčené, že v budúcnosti bude možné sledovať na mestskom webe rokovanie poslancov online v reálnom čase. „Technické zariadenie umožňuje aj živý prenos, takže to nie je vylúčené,“ skonštatoval.

Foto: ilustračné

Pozrite si video, v ktorom primátor Marek Hattas hovorí o personálnych zmenách na Mestskom úrade v Nitre.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM