Lucia Lauková Správy

Novinka na vianočných trhoch v Nitre: Mesto dalo vyrobiť poháre s vlastnou grafikou

Tento rok si budú návštevníci vianočných trhov v Nitre vychutnávať nápoje z nových vratných pohárikov.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na vianočných trhoch v Nitre: Mesto dalo vyrobiť poháre s vlastnou grafikou
Zdroj: Dnes24.sk , Mesto Nitra

V Nitre sa v piatok 1. decembra začali vianočné trhy. Na oficiálne otvorenie sa môžete tešiť v nedeľu 3. decembra. Spojené bude s príchodom Mikuláša, sprievodom svetla a rozsvietením stromčeka.

Tohtoročnou novinkou na vianočných trhoch sú vratné poháre. Mesto zakúpilo 20-tisíc kusov za 17 800 eur. Ako potvrdil hovorca Tomáš Holúbek, nápoje sa budú predávať už len z nich.

Prečítajte si tiež

Mesto ubezpečuje, že poháre bude umývať zazmluvnená firma. „V praxi to bude fungovať tak, že návštevník zaplatí o 2 eurá za nápoj viac. Pri vrátení pohárika predajcovi mu 2 eurá vrátia naspäť, bude však možnosť ponechať si pohárik na pamiatku. Ide o krásne poháriky s veľmi milou vianočnou maľbou. Sú zo špeciálneho polykarbonátového materiálu, ktorý sa nerozbije ani v prípade, že pohárik padne na zem. Je garantované niekoľko stonásobné použitie pohárika bez toho, aby sa opotreboval,“ priblížil hovorca.

Grafiku navrhol zamestnanec mesta Roman Oravec.

Na tohtoročných trhoch nájdete celkovo 30 stánkov. Osem bude s občerstvením, osem nápojových a trinásť remeselných. Tridsiaty stánok bude charitatívny. Remeselné stánky budú otvorené od 10.00 do 20.00 a gastro stánky o dve hodiny dlhšie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM