Lucia Lauková Kultúra

Novembrový PROGRAM v Trafačke nabitý podujatiami: Pripomenie aj nežnú revolúciu

Nitrianska Trafačka bude hostiť aj počas nastávajúceho mesiaca viacero významných osobností. Tešiť sa môžete na program nabitý zaujímavými podujatiami. Nechýba ani spomienka na nežnú revolúciu.

Ilustračný obrázok k článku Novembrový PROGRAM v Trafačke nabitý podujatiami: Pripomenie aj nežnú revolúciu

Novembrový kalendár nitrianskej Trafačky vyplnilo celkom 17 podujatí. Návštevníci sa môžu tešiť na koncerty, potulky svetom či knižný klub. Nezabudne sa ani na výročie nežnej revolúcie.

Séria koncertov

Ako nás informovala Lenka Mareková, aj novembri bude pokračovať séria koncertov predstaviteľov česko-slovenského folku. V sobotu 5.novembra sa v Trafačke predstaví slovenská pesničkárka, speváčka, gitaristka, skladateľka a textárka Soňa Horňáková, ktorá má rovnako blízko k blues ako k folku.

Tešiť sa môžete na koncert nitrianskych luegrassovych kapiel Kitchen Grass, Grunt a Bluegrass Billiess. Vystúpi aj Chris Ellys, ktorého žánrové zameranie /indiefolk songster/ je na Slovensku raritou inšpirovanou jeho vlastným životom a Stu Larsen-ovou hudobnou sférou.

Spomienky na 17. november

Pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie pripravila Trafačka spomienkové stretnutie.. Navštevníkov čaká aj výstava fotografií, stretnutie so zakladateľmi Verejnosti proti násiliu v Nitre a piesne Kryla a iných, ktoré zahrá Mário Drgoňa a Rudy Bujna.

Knižný klub

Nezabudlo sa ani na vášnivých čitateľov. „Po letnej prestávke pokračujú aj stretnutia trafačkovského knižného klubu. Naše pozvanie prijal František Mikloško s Jánom Štrasserom, ktorí sa 7.11. predstavia knihu Rozhovory o dobe a ľuďoch,“ prezradila Lenka Mareková. Básne zo svojej najnovšej zbierky predstaví Mirka Ábelová.

Posledná výstava v roku

Posledná tohtoročná výstava bude, podľa slov Lenky Marekovej, patriť Evle Vlašičovej, ktorá žije a tvorí v Bratislave. 25.novembra vystaví sklá a grafiky s názvom Naboso.

Kompletný program si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Foto: ilustračné

Novembrový PROGRAM v Trafačke nabitý podujatiami: Pripomenie aj nežnú revolúciu
1
Galéria
Zdroj: Lenka Mareková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM