Lucia Lauková Šport Iné športy

Nitru priviedol k dvom titulom: Marek Kardoš novým trénerom maďarského majstra

Volejbalová Nitra sa rozlúčila s hlavným trénerom Marekom Kardošom. Nové pôsobisko našiel u maďarského šampióna.

Ilustračný obrázok k článku Nitru priviedol k dvom titulom: Marek Kardoš novým trénerom maďarského majstra
15
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský volejbalový tréner a bývalý dlhoročný reprezentant Marek Kardoš sa stal novým kormidelníkom úradujúceho maďarského šampióna VRC Kazincbarcika, účastníka Ligy majstrov 2018/2019. Klub o tom informoval prostredníctvom svojho webu krátko po tom, ako oznámil angažovanie slovenského reprezentačného blokára Ľuboša Macka z Prešova.

Bilancia v Nitre

Štyridsaťštyriročný Kardoš počas ostatných štyroch rokov pôsobil v Nitre, najskôr ako metodik, ostatné tri sezóny ako hlavný tréner. Nitranov priviedol k dvom titulom (2016, 2017), v uplynulej sezóne vo finále tesne nestačili na Prievidžanov (3:4 na zápasy). Do Kazincbarciky si ako asistenta vzal Martina Dobiaša. Kardoš, ktorý zároveň je viceprezident Slovenskej volejbalovej federácie pre mládež a rozvoj, vo funkcii nahradil iného slovenského kouča Daniela Oravca, ten v klube zostáva ako šéftréner mládeže. Mužstvo Kazincbarciky v uplynulej sezóne pod Oravcovým vedením v najvyššej domácej súťaži z 27 súbojov prehralo iba raz, vo finále play-off si poradilo 3:1 na zápasy s Kaposvárom. V novej edícii LM sa Kazincbarcika predstaví v 1. kole proti gréckemu PAOK Solún.

Základ pre budúcnosť

„Vybral som si Kazincbarciku, keďže ide o projekt postavený na mladých maďarských hráčoch. Mám s tým veľa skúseností z Poľska a myslím si, že je to jediný spôsob, ako byť súčasťou európskeho top volejbalu. Je tu tiež Liga majstrov ako ďalší rozmer. Musíme sa starať o mládež, to môže byť základom pre budúcnosť,“ povedal Kardoš.

Kariéra Mareka Kardoša

Marek Kardoš odštartoval svoju kariéru v rodnej Bratislave, s miestnym VKP ako nahrávač získal päťkrát majstrovský titul. Hral tiež vo Francúzsku a Rakúsku, najväčšie úspechy však dosiahol v poľskom klube Mostostal Kedzierzyn-Kožle. V jeho drese dvakrát získal poľský titul (2002, 2003) a vybojoval bronz v Lige majstrov (2003). Po ukončení kariéry v AZS Čenstochová v roku 2010 sa stal kormidelníkom tohto klubu. V roku 2012 ho priviedol k triumfu v Challenge Cupe. V rokoch 2013 – 2015 bol asistentom trénera slovenskej mužskej reprezentácie. V ostatných dvoch ročníkoch tradičnej ankety SVF sa stal slovenským trénerom roka v mužskej zložke (2016, 2017). Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Foto: ilustračné

Nitru priviedol k dvom titulom: Marek Kardoš novým trénerom maďarského majstra
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM