Lucia Lauková Šport

Nitru navštívia zahraniční gymnasti: Blížia sa majstrovstvá Špeciálnych Olympiád

Do mesta pod Zoborom zavítajú športové tímy z USA, Talianska i Anglicka. Lákajú ich sem Majstrovstvá Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Nitru navštívia zahraniční gymnasti: Blížia sa majstrovstvá Špeciálnych Olympiád
Zdroj: TASR

V poradí 6. Majstrovstvá Slovenska Špeciálnych Olympiád v modernej gymnastike sa budú konať v sobotu 8. septembra v Mestskej športovej hale na Klokočine. Podporiť gymnastky môže aj verejnosť. Vstup na je voľný.

Organizátori hlásia medzinárodnú účasť. Pod Zoborom sa s nitrianskou reprezentáciou stretnú tímy z USA, Talianska a Veľkej Británie.

Program odštartuje registráciou o 9.00 hodine. Súťaž slávnostne otvoria o 10.00 h. Od 13.00 hodiny bude prebiehať finále, po ktorom predvedú exhibičné vystúpenie moderné gymnastky z ŠK ŠOG v Nitre. Vyhlásenie výsledkov a oceňovanie príde na rad o 14.45 h. Následne predvedie hodinový workshop Cindy Bickman, technická delegátka Special Olympics International za Modernú Gymnastiku.

Majstrovstvá sú organizované spoločne so združením Arabeska v Nitre, ktoré sa osemnásť rokov venuje gymnastike a tancu mentálne postihnutých.

Ako informovala Emília Billíková prezidentka o.z. Arabeska, podujatie je realizované vďaka podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR), Nitrianskemu samosprávnemu kraju a Mestu Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: o.z.Arabeska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM