Lucia Lauková Šport

Nitru čakajú chodecké preteky: Tešiť sa môžete na olympionikov Tótha a Pribilinca

Po vyhlásení víťazov bude nasledovať autogramiáda s žijúcimi legendami chôdze Jozefom Pribilincom a Matejom Tóthom.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čakajú chodecké preteky: Tešiť sa môžete na olympionikov Tótha a Pribilinca
Zdroj: TASR

Sobota 14. septembra bude v Nitre patriť aj športu. V rámci medzinárodného festivalu Camapna fest sa budú konať aj chodecké preteky.

„Chodecké preteky sa uskutočnia ako súčasť sprievodného programu medzinárodného festivalu Campana fest na Sätoplukovom námestí v Nitre,“ informujú organizátori.

Tretí ročník medzinárodnej chodeckej šou odštartuje o 13.50 na nitrianskej Pešej zóne. Dĺžka jedného okruhu je 500 m. Organizátorom pretekov je ŠOG Nitra.

Kategórie a trať

Pretekať sa bude vo viacerých kategóriách. Na štart 500 metrov dlhej trate sa ako prví postavia chlapci a dievčatá s rokom narodenia 2010 a mladší. Po nich vyštartujú na 1 km dlhú trať mladší žiaci s rokom narodenia 2006 – 2007. Tú istú trať zdolajú aj mladšie žiačky (2006 – 2007).

Dvojkilometrová trať bude pripravená pre starších žiakov a žiačky (2004 – 2005) a dorastencov a dorastenky. Okruh dlhý 3 kilometre bude určený pre juniorov, mužov, ženy a veteránov.

Víťaza mužskej a ženskej kategórie poteší prémia 50 eur. Druhé miesto bude odmenené sumou 30 eur a tretie sumou 20 eur.

Olympijskí víťazi

Výsledky a odovzdávanie príde na rad o 15:20. Nasledovať bude autogramiáda s olympijskými víťazmi Jozefom Pribilincom a Matejom Tóthom.

Prví traja vo všetkých kategóriach získajú poháre, diplomy a vecné ceny. Prezentácia pretekárov bude 5 min pred disciplínou. Šatne budú v priestoroch Divadla Andreja Bagara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM