Lucia Lauková Kultúra

Nitru čaká Najmilší koncert roka: Deti príde podporiť aj skupina Desmod

Svoj talent predvedie približne 50 detí z centier pre deti a rodiny a náhradných rodín. Nádejných umelcov príde podporiť aj Desmod.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká Najmilší koncert roka: Deti príde podporiť aj skupina Desmod
Zdroj: TASR

Svoj talent v oblasti spevu, tanca, prednesu poézie, prózy, hry na hudobnom nástroji či dramatickej tvorby predvedú v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre deti z centier pre deti a rodiny a náhradných rodín. Najmilší koncert roka už po 29. raz organizuje spoločnosť Úsmev ako dar.

Celoslovenskému reprezentatívnemu kolu predchádza päť regionálnych kôl, v rámci ktorých sa predstavia nadané deti z jednotlivých krajov.

Regionálna prehliadka pre Nitriansky kraj sa uskutoční 5. mája. Najlepšie individuálne a skupinové čísla zaradí odborná porota do záverečnej celoslovenskej prehliadky, ktorá sa uskutoční 28. mája v Bratislave.

Mladé talenty podporí Desmod

Na Najmilšom koncerte roka v Nitre vystúpi približne 50 detí zo šiestich centier pre deti a rodiny, z jedného reedukačného centra a náhradných rodín. Podujatia sa zúčastnia Centrum pre deti a rodiny Nitra, Centrum pre deti a rodiny Topoľčany, Centrum pre deti a rodiny Levice, Centrum pre deti a rodiny Dedina Mládeže, Centrum pre deti a rodiny Kolárovo, Centrum pre deti a rodiny Štúrovo, Reedukačné centrum Vráble.

Nádejných mladých umelcov príde podporiť skupina Desmod. „Na začiatku sme chceli prostredníctvom koncertu predstaviť detské talenty, ale postupne sme zistili, že umenie je aj prostriedok na liečenie detskej dušičky, prostredníctvom svojich vystúpení deti získavajú späť stratenú sebaistotu a sebadôveru. Tento koncert tak nenápadným a svojským spôsobom pomáha deťom sa realizovať a smeruje ich k životným cieľom,“ povedal predseda nitrianskej pobočky Úsmevu ako dar Roman Hajdák.

Úsmev ako dar v Nitre

Regionálna pobočka Úsmev ako dar v Nitre oslavuje v tomto roku 20 rokov. Jej oficiálne založenie iniciovali dobrovoľníci z Úsmevu i samotné deti z detských domovov v roku 1999. Pobočka dnes rôznymi aktivitami a projektmi zastrešuje približne 500 detí s nariadenou ústavnou starostlivosťou v Nitrianskom kra­ji.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM