Správy

Nitriansky expres dostal svieže farby: Jazdiť bude do konca októbra, FOTO

Prvé dva júnové týždne jazdil vláčik v testovacom režime. Nový nitriansky expres už premáva vo sviežich farbách.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky expres dostal svieže farby: Jazdiť bude do konca októbra, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Arriva

Nový turistický vláčik je vo farbách modrej a limetkovo – zelenej začína svoju prvú sezónu v piatok 22. júna. Turistický vláčik Arriva má dva vozne, jeden z nich je vybavený bezbariérovou rampou pre imobilných občanov a kočíky s deťmi.

Výška cestovného

Lístok na turistický vláčik stojí pre cestujúcich od 15 do 64 rokov dve eurá. Deti od 7 do 14 rokov, dospelí od 65 rokov a zdravotne ťažko postihnutí občania, ako aj ich sprievod zaplatia za cestu vláčikom jedno euro. Dieťa do šesť rokov v sprievode dospelého bude cestovať vláčikom zdarma. Cestovný lístok sa kupuje priamo u vodiča.

Premávka vláčika

Vláčik premáva v júni až septembri každú hodinu od 10:00 do 18:00, v októbri bude k dispozícii len v popoludňajších hodinách, a to od 13:00 do 17:00. Trasa je Svätoplukovo námestie – Pešia zóna – Palárikova ulica – Ulica Fraňa Mojtu – Wilsonovo nábrežie – Parkové nábrežie – Mestský Park Sihoť – Jesenského ulica – Župné námestie – Pribinovo námestie – Hrad – Župné námestie – Farská ulica – Kupecká ulica – Svätoplukovo námestie.

Cestujúci môžu do vláčika nastúpiť na zastávkach Park Sihoť a Hrad. Na zastávke Hrad má vláčik 20 minútovú prestávku, aby si cestujúci mohli prezrieť areál. Ak by sa na Hrade chceli zdržať dlhšie, môžu pokračovať nasledujúcim vláčikom bez nutnosti kupovať ďalší cestovný lístok.

Nitra má nový turistický vláčik: Jazdiť bude do konca októbra, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Arriva
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM