Lucia Lauková Iné športy Iné športy

Nitrianski volejbalisti sa vrátili do finálovej série: Obhajcovi titulu nedali žiadnu šancu

Volejbalisti VK Bystrina SPU Nitra sú na ceste za víťazstvom. Zvládili tretí finálový zápas play off extraligy a chcú vyrovnať stav série.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski volejbalisti sa vrátili do finálovej série: Obhajcovi titulu nedali žiadnu šancu
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk

Volejbalisti VK Bystrina SPU Nitra zvíťazili v treťom finálovom zápase play off extraligy nad VK MIRAD PU Prešov 3:0 a znížili stav série na 1:2. Štvrtý duel je na programe v pondelok o 18.00 opäť v Mestskej športovej hale na Klokočine.

Nitra viedla v prvom sete 12:9, ale hostia po bloku Rajdugu vyrovnali a pokračovalo sa bod po bode. Neskôr sa po servise Rajdugu nedohodli domáci na príjme a Prešov viedol 16:15. Domáci potom sériou bodov získali náskok 19:16, ale po oddychovom čase Prešov zabral a Drobňák z doskoku vyrovnal na 19:19. Záver setu bol v réžii domácich, ktorí prvé dejstvo vyhrali 25:20.

V úvode druhého setu viedol Prešov 3:0, ale domáci rýchlo vyrovnali na 4:4. Zverenci trénera Kardoša dobre bránili na sieti, na druhej strane Prešov kopil chyby v útoku a za stavu 7:5 pre Nitru si kouč hostí vypýtal timeout. Náskok si domáci neudržali a Červeň blokom vyrovnal na 8:8. Pokračoval vyrovnaný volejbal, ale neskôr pri servise Malinu spravili hostia chyby v útoku a Nitra sa dostala do vedenia 19:14. Domáci mali koncovku v rukách a nedovolili hosťom nádej na zvrat. Druhý set ukončil Malina a Nitra ho vyhrala takisto 25:20.

Domáci boli nabudení a na začiatku tretieho setu sa po bloku Malinu a ese Kubša ujali vedenia 6:1. Nitrania diktovala tempo a na technickom oddychovom čase vyhrávali 12:7. Bystrina mala navrch a mierila za prvým finálovým víťazstvom. Po dobrej obrane v poli sa k útoku dostal Szarek a zvýšil na 17:11. Potom dal eso Ludha a domáci mali obrovský sedembodový náskok. Prvý mečbal vybojoval esom striedajúci Mečiar a hneď ho využil kvalitným smečom Kubš. Nitra vyhrala tretí set 25:14 a znížila stav finálovej série na 1:2.

VK Bystrina SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 3:0 (20, 20, 14)

Nitra: Kašper 4, Zaťko 3, Kubš 12, Ludha 9, Szarek 11, Malina 9, libero Turis (Porubský 0, J. Hukel 1, M. Mečiar 2). Tréner: M. Kardoš.

Prešov: Červeň 5, Halaj 1, M. Sopko st. 6, Macko 12, Rajduga 8, Drobňák 9, libero T. Lampart (Digaňa 1, Peleščák 1, Mikovčík 0, Brilla 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Marek Kardoš, tréner Nitry, opísal zápas a zároveň pripomenul, že jeho hráčov čaká ešte veľmi dôležitý zápas.„Nikto nikdy nečaká ľahký priebeh, ale dnešné víťazstvo nám hrá do kariet, aby sme si mohli trošičku oddýchnuť a ušetriť sily na pondelok. Chceme urobiť všetko preto, aby sme sériu vyrovnali. Dnes, až na niektoré pasáže, sme splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Pripravili sme sa na ich výborný servis a tam, kde sme čakali útok, sme boli v obrane. Ešte samozrejme nie je nič vyhraté, v pondelok je ďalší a veľmi kľúčový zápas,“ povedal tréner Nitry Marek Korodš.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova, priznal súperove kvality. „Musím konštatovať, že súper bol dnes lepší. Pripadal mi istejší na prihrávke a od toho sa odvíjala celá hra. My sme na rozdiel od neho zle prihrávali a veľmi neúspešne útočili. Len v jedinej hernej činnosti sme boli úspešnejší oproti predchádzajúcim zápasom a to bol blok. V pondelok máme nový deň, nový zápas, budeme sa snažiť zvýšiť úroveň našich herných činností,“ uviedol tréner Prešova, Ľuboslav Šalata.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM