Lucia Lauková Iné športy

Nitrianski volejbalisti prekonali vlastné očakávania: VK Bystrina SPU Nitra je vo FINÁLE!

Z veľkého úspechu sa tešia volejbalisti VK Bystrina SPU Nitra. Postupom do finále prekonali aj vlastné očakávania.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski volejbalisti prekonali vlastné očakávania: VK Bystrina SPU Nitra je vo FINÁLE!
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk

Zmeny, ktorými prešiel volejbalový klub VK Bystrina SPU Nitra, mali veľmi pozitívny dopad na výsledky hráčov. Postup do finále a boj o titul víťaza bol snom a hlavným cieľom nitrianskeho volejbalového tímu. Mať vysoké ambície sa im vyplatilo.

Do finále postúpili volejbalisti VK Bystrina SPU Nitra, potom ako zdolali VK KDS Šport Košice 3:1 (-24, 19, 15, 19). Finálová séria začne 23. apríla v Prešove. Hrať sa bude na štyri víťazné zápasy.

Úspech okomentoval Marek Kardoš, tréner Nitry takto. „Do tohto klubu ma zavolali, aby som dosiahol úspech. Avšak úprimne musím povedať, že som nečakal, že hneď v prvej sezóne postúpime do finále, ale skôr som myslel, že budeme hrať o 3. miesto, keďže väčšina hráčov v minulých sezónach bojovala o nižšie priečky. Som rád, že sa nám podarilo tím zceliť a na družstvo som hrdý,“ prezradil tréner Nitry Marek Kardoš.

Dobrý výkon Nitry pochválil aj Richard Vlkolinský, tréner Košíc. „Čo dodať? Nitra vyhrala semifinále na tri zápasy. Myslím, že sme takmer v celom zápase ťahali za kratší koniec. Súperovi gratulujem k postupu do finále,“ dodal tréner Košíc Richard Vlkolisnký.

Takto videl celý zápas Martin Turis, libero Nitry. „Bol to veľmi ťažký zápas, aj sám tréner nás upozorňoval, nech nečakáme hladký priebeh, takže sme sa na to aj patrične pripravili. Prvý set nám nevyšiel, urobili sme veľmi veľa nevynútených chýb. V druhom sete sme chytili začiatok, potom to už išlo, verili sme si vo všetkých herných činnostiach. Som veľmi rád, že sme postúpili, je to skvelý pocit,“povedal Martin Turis.

Pozrite si fotografie v priloženej galérii!

Nitrianski volejbalisti prekonali vlastné očakávania: VK Bystrina je vo FINÁLE!
12
Galéria
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: VKP Bystrina SPU Nitra
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM