Lucia Lauková Správy

Nitrianski policajti navštívia veriacich v kostole: Témou budú reflexné prvky

Sychravé počasie i znížená viditeľnosť v tomto ročnom období sa často podpíše pod viacero nehôd. Ohrozenou skupinou sú chodci, kráčajúci do kostolov. Polícia ich chce upozorniť používanie reflexných prvkov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski policajti navštívia veriacich v kostole: Témou budú reflexné prvky
Zdroj: Dnes24.sk

Na potrebu nosenia reflexných prvkov chcú upozorniť chodcov policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. „V stredu 12. októbra sa prihovoria po sv. omši veriacim v kostole Navštívenia Panny Márie na Farskej ulici v Nitre. Témou budú predovšetkým chodci a používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti v meste a mimo neho,“ informovala nás Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

V jesenných mesiacoch je v skorých ranných hodinách ale i večer sychravo a tma, čo musia zohľadniť nielen šoféri ale i chodci. „V tomto roku sa na cestách Nitrianskeho kraja stalo celkom 78 dopravných nehôd s účasťou chodca. Štyria chodci prišli pri týchto nehodách o život, 17 bolo zranených ťažko a 61 ľahko,“ uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

„Chceme upozorniť ľudí na možné riziká nehôd a priniesť im iný uhoľ pohľadu na chodca, ktorý sa často v tmavom oblečení stáva neviditeľným,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre. Podľa slov Renáty Čuhákovej, zákon o cestnej premávke totiž jednoznačne hovorí, že chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky je povinný za zníženej viditeľnosti mať na sebe reflexný prvok alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM