Lucia Lauková Správy

Nitrianski colníci darovali 382 drevených paliet: Pomôžu charite s vykurovaním

Drevené palety značne pomôžu ušetriť charitatívnych organizáciám finančné prostriedky, ktoré by museli vynaložiť na vykurovanie. Colníci im darovali 382 paliet.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski colníci darovali 382 drevených paliet: Pomôžu charite s vykurovaním
2
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra

Colný úrad (CÚ) Nitra v novembri tohto roka ponúkol bezodplatne 382 kusov drevených paliet charitatívnym organizáciám na vykurovanie obytných priestorov. Palety, ktoré by inak museli byť zničené ušetria finančné prostriedky organizáciám, ktoré poskytujú pomoc druhým.

Tento rok dostanú palety na zimu dve zariadenia v Šuranoch a Močenku. „Je to ďalší prípad na Slovensku, kedy sa poskytuje na charitu tovar podozrivý z porušovania práv duševného vlastníctva, ktorý je v zmysle európskej legislatívy určený na zničenie,“ ozrejmil Stanislav Pacher, hovorca Colného úradu v Nitre. Ruku k dielu pridali aj dve špedičné spoločnosti z Nitrianskeho kraja, ktoré dopravili dovar zadarmo.

Ako informoval hovorca CÚ Nitra Stanislav Pacher, poskytnuté palety budú použité na vykurovanie priestorov detského domova, domova sociálnych služieb a zariadenia opatrovateľskej služby v Močenku. V tomto domove je ubytovaných viac ako 70 osôb, či už deti bez rodičov, zdravotne a mentálne postihnuté deti, seniori a sociálne odkázaní občania. Druhým zariadením je útulok v Šuranoch, kde nachádza svoj domov viac ako 30 ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a sú odkázaní na sociálnu pomoc. „Títo budú mať zabezpečené bezplatné vykurovanie svojich priestorov minimálne jeden mesiac. Tejto organizácii odovzdali colníci palety už v stredu 19. decembra,“ povedal Stanislav Pacher hovorca CÚ Nitra.

Nitrianski colníci darovali 382 drevených paliet: Pomôžu charite s vykurovaním
2
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM