Správy

Nitrianska poľná železnica je opäť v prevádzke: Jazdu vlakom si musíte objednať

Tento rok sa sezóna v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v Nitre začala neskôr. Obmedzenia sa dotkli aj poľnej železnice.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska poľná železnica je opäť v prevádzke: Jazdu vlakom si musíte objednať
6
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) otvorilo svoje brány ešte koncom mája. Neplatilo to však pre Nitriansku poľnú železnicu (NPŽ). Tá bola až donedávna mimo prevádzky.

Malí i veľkí nadšenci historických vláčikov sa však dočkali a od 7. júla je opäť v prevádzke aj Nitrianska poľná železnica.

„Od 7.7.2020 prijímame objednávky na jazdu motorovými vlakmi NPŽ na trati Okruh okolo Skanzenu aj na trati Brána s späť,“ informovalo SPM v Nitre na sociálnej sieti.

Odviesť sa budete môcť len v otvorených letných vyhliadkových vozňoch. Objednať sa môžete telefonicky alebo na adrese muzeum@agrokomplex.sk.

Ponuka platí pre návštevníkov múzea, organizované skupiny, letné a denné detské tábory a zájazdy. Minimálny počet pre jazdu je 10 cestujúcich.

Kvôli hrozbe koronavírusu platia stále viaceré pravidlá. Pri vstupe do areálu múzea musí každý návštevník použiť dezinfekciu na ruky a pri sedení vo vozni je nutné dodržiavať rozostupy a požiadavky prevádzkovateľa drá­hy.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitrianska poľná železnica
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM