Lucia Lauková Správy

Nitrianska nemocnica reaguje na petíciu: Zavádza ZMENY na úrazovom urgente

Fakultná nemocnica v Nitre zavedie zmeny v evidencii a triedení pacientov prichádzajúcich na vyšetrenie. Novy systém vyskúšajú na oddelení rádiológie a na traumatologickom urgente.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska nemocnica reaguje na petíciu: Zavádza ZMENY na úrazovom urgente
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Pacienti prostredníctvom petície vyjadrili svoju nespokojnosť s triedením pacientov na urgentnom úrazovom príjme v nitrianskej nemocnici. Pod petíciu sa podpísalo vyše 800 ľudí.

Nemocnicu žiadali, aby bola vytvorená malá recepcia, na ktorej bude non-stop osoba, ktorá bude evidovať každého nového pacienta. „Aby sa vytváral normálny poradovník podľa dôležitosti a aby lekári v ambulancii mali prehľad o tom, aké zranenia majú v čakárni. Týmto by sa doriešilo aj posielanie na röntgen,“ stojí v petícii.

Signatári petície tiež žiadali zrušiť akékoľvek kontroly na urgentnom úrazovom príjme. „Lekári už len nech odporučia, kde má pacient na kontroly chodiť. Aby kontroly nezavadzali sanitkám a ostatným zraneniam, ktoré tam prichádzajú naozaj v situáciách vyžadujúcich urgentnú starostlivosť,“ petičiari.

Prečítajte si tiež

Nové triedenie pacientov

Nemocnica na požiadavky pacientov zareagovala a od februára sa rozhodla zaviesť novú evidenciu pacientov prichádzajúcich na röntgenové vyšetrenie na oddelenie rádiológie a pacientov prichádzajúcich na traumatologický urgent.

Na tento účel zverejnila nemocnica na sociálnej sieti nové telefónne čísla, ktoré budú pre pacientov dostupné od pondelka do nedele od 7:00 do 19:00 hodiny.

„Tento krok je našou reakciou na petíciu, a tak ako sme sľúbili, hľadali sme možnosti kde a akým spôsobom zriadiť priestor na evidenciu a triedenie pacientov prichádzajúcich na vyšetrenie. Podarilo sa nám to a začíname nasledovne: Evidencia bude na dennej báze od 7:00–19:00 hod.počas pilotného skúšobného mesiaca február s predpokladom, že sa bude tento čas predlžovať, o čom vás budeme samozrejme informovať,“ konštatuje nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

🔴 Dnes máme dôležitú informáciu pre vás, našich sledovateľov a pacientov. Dňom 1.2.2024 o 7:00 hod. spúšťame novú...

Posted by Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka on Wednesday, January 31, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM