Lucia Lauková Správy

Nitrianska nemocnica predstavila nových lekárov: Povedú Kliniku detí a dorastu

Klinika detí a dorastu vo Fakultnej nemocnici Nitra má nového prednostu a primárku. Nemocnica avizovala aj sťahovanie kliniky do nových priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska nemocnica predstavila nových lekárov: Povedú Kliniku detí a dorastu
Zdroj: FN Nitra

Klinika detí a dorastu vo Fakultnej nemocnici Nitra má nového prednostu Viktora Jankó a novú primárku Kristínu Klučkovú. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti, kde nových lekárov predstavila.

Ich spoločným cieľom bude udržať kliniku v súčasnom stave a zlepšiť prístup k pacientom, aby sa im dostávala najlepšia starostlivosť na úrovni, ktorá spĺňa európske štandardy.

Prečítajte si tiež

Nové priestory

„Čo by sme chceli, je udržať tu skúsených lekárov, ktorí tu už pracujú roky, zároveň si vychovať nejakých lekárov, ktorí už nastúpili a tých, ktorí budú ešte len prichádzať na našu kliniku,“ povedala nová primárka.

Nový prednosta potvrdil zámer presťahovať kliniku do nových priestorov.

„Našou snahou bude vyprodukovať také priestory, v ktorých budú deti adekvátne ošetrené počas celej hospitalizácie. Budú mať zabezpečený prístup rodičov aj v tých najťažších stavoch,“ priblížil prednosta kliniky Jankó.

Priestory by podľa jeho slov mohli byť využité aj na výučbu študentov z UKF či mladších kolegov, ktorým by mohli v priestoroch ukázať komplexnosť medicíny pediatrie a vyčleniť pomocné odbory ako dietológia a liečebná výživa, ktoré môžu znižovať chorobnosť detí.

Klinika by sa do nových priestorov mohla presťahovať do dvoch rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM