Lucia Lauková Kultúra

Nitrianska kapela siaha na najvyššie méty: Jej počin je nominovaný na Album roka!

Nitriasnka kapela Fresh Out of The Bus má dôvod na radosť! Ich album získal hneď dve nominácie a môže tak získať prestížne ocenenie!

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kapela siaha na najvyššie méty: Jej počin je nominovaný na Album roka!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska formácia Fresh Out Of The Bus je na oceneniach Radio_Head Awards 2015 nominovaná v dvoch kategóriách: Debut Roka a Album Roka/Cena Kritikov. „Obe nominácie si vážime, sú pre nás dôkazom, že to, čo robíme, ľudia vnímajú a baví ich to,“ hovorí frontman Tom Lobb. „Najmä nominácia na Album Roka u kritikov je milým prekvapením, mali sme na dosku dobré ohlasy, no netušili sme, že v takej miere zarezonovala aj v odbornej komunite ,“ dopĺňa Lobb.

Pre tých, ktorí by ešte o kapele nepočuli dodáva bližšie informácie manažér skupiny Marián Tesák. „Fresh Out Of The Bus je nitrianska post-indie trojica v zložení Tom, Mišo a Zajo. Ich neschopnosť dodržiavať hranice jedného žánru im poskytuje v tvorbe absolútnu tvorivú slobodu, čoho výsledkom je mix agresívne ambientných gitarových plôch, komplexných basových liniek, razantných bicích a zasnených vokálov“ opisuje manažér kapelu.

Formácii sa darí a má v nominácii svoje miesto. To dokazuje aj fakt, že debut, ktorý kapela vydala vo februári 2015 označil rešpektovaný český magazín Fullmoonzine za „Horúceho kandidáta na československý album roku.“ Ako ďalej informuje manažér Tesák: "V decembri rovnakého roku naň nadviazali EP freshoutofthebus. Šesť trackov na ňom potvrdzuje experimentátorské chute, vďaka ktorých sa debut zaradil medzi najzaujímavejšie nahrávky roku, no zároveň tvoria kompaktne uchopený celok na čele s razantným singlom Up The Hill.

Najbližšie sa kapela predstaví v metropole Maďarska v klube A38 ako predskokan dievčenského tria Tricot. Chalani z Fresh Out Of The Bus však hviezdili aj na známych festivaloch. „Okrem klubov a júnového supportu novozélandských Princess Chelsea sa kapela predstavila na festivaloch ako Pohoda, Grape, Rock for People či Waves Bratislava,“ dodáva manažér skupiny Marián Tesák.

Foto: ilustračné

Album kapely Fresh Out Of The Bus z Nitry: Je horúcim kandidátom na album roka!
2
Galéria
Album kapely Fresh Out Of The Bus z Nitry: Je horúcim kandidátom na album roka!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM