Lucia Lauková Rôzne

Nitrianska kapela Everlong s novým klipom: Takto ste ich ešte nepočuli!

Nitrianska formácia Everlong predstavila svetu nový videoklip. Kapela sa v ňom predstavila v úplne inom svetle.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kapela Everlong s novým klipom: Takto ste ich ešte nepočuli!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska kapela Everlong má za sebou úspešný rok. Aj keď ju väčšina fanúšikov pozná v rockovom šate, tentokrát zahrali na inú nôtu. K piesni „Nikdy vám neuverím“ natočili svoj druhý videoklip. Fanúšikov môže prekvapiť fakt, že pieseň nie je typicky rocková. Emócie jej však nechýbajú. O tom ako vznikal videoklip ale aj samotná pieseň nám porozprávali chalani z kapely Everlong.

Predstavte nám novú pieseň, kto sa na nej autorsky podieľal?

„Autorom textu je Adam Urban. Autorom hudby sú Adam a Juraj Urbanoví. Produkčne sa na skladbe z veľkej miery podieľal tiež Peter Sanchez Saniga. Skladba bola veľmi dlhý čas napísaná a hrávali sme ju v skúšobni sami pre seba a kamarátkam. Nikdy sme ju nehrali naživo. Nápad sa zrodil cez Vianoce, kedy sme sa zamýšľali, že ponúkneme ľuďom niečo nové, netradičné z našej strany. Začalo sa teda konať a nahrávať,“ informuje kapela Everlong.

Ako vznikal videoklip?

„Videoklip bol natočený v nitrianskej synagóge. Chceli sme trochu vypnúť od rockového zápalu a dať ľuďom to, čo je pomerne v kurze a lahodí najviac ušiam. Preto sme k tejto atmosfére ladili aj klip. Komorný ale s veľkým nádychom myšlienok a priestoru zároveň. Je to náš druhý videoklip,“ uviedla kapela.

Aké úspechy máte za sebou?

„Za sebou máme toho veľa. Dúfame hlavne, že omnoho viac ešte pred sebou.. :) Za úspech považujeme každý vydarený koncert. Hudba nie je pretek.. teda aspoň my to tak cítime. Je to pre nás štýl a spôsob ako žiť a dostať sa bližšie k ľuďom. Vyhrali sme samozrejme súťaž FAMAT 2015 čo nás nesmierne potešilo, následne sa roztočil kolotoč koncertov od Topfestu, cez Terchovsky budzogáň, koncert s Luciou Bílou, až po Českú Kadaň s NO NAME a Kreysonom. Leto bolo pre nás jeden veľký úspech,“ spomína kapela Everlong.

A aké máte ciele?

„Ciele sú viac než jasné. Hrať, tvoriť, robiť dobrú hudbu. Všetko spolu, naplno a pre ľudí,“ zhodujú sa chalani z kapely.

Kde vás môžu vidieť vaši fanúšikovia najbližšie?

„Vždy je ťažko na túto otázku odpovedať vo februári, nakoľko sa všetko ešte len prebúdza. Určite však ľudí včas informujeme. Zatiaľ nechceme predbiehať, nakoľko máme viac plánov, ale nie je všetko iba na našich pleciach. Čoskoro však určite,“ naznačila kapela Everlong.

Foto: Everlong

Nový videoklip skupiny EVERLONG: Natáčal sa v synagóge
7
Galéria
Nový videoklip skupiny EVERLONG: Natáčal sa v synagóge
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM