Iné športy

Nitra zdramatizovala zápas so Skalicou: Chlapci dali do toho srdce, hodnotí tréner

Hokejbalová extraliga pokračovala zápasmi ďalšieho kola. Pod Zobor pricestoval tím zo Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zdramatizovala zápas so Skalicou: Chlapci dali do toho srdce, hodnotí tréner
40
Galéria

Víkend patril pod Zoborom hokejbalovej extralige. Nitrianski Rytieri počas 12. kola privítali na svojom ihrisku Skalicu.

Do zápasu sa lepšie dostali hostia, keď po dvoch tretinách Nitra prehrávala už 1:4. Vyzeralo to, že v záverečnom dejstve sa už bude zápas iba dohrávať, no nebolo to tak. Nitra postupne pridala tri góly a záver duelu poriadne zdramatizovala. V závere dostala výhodu presilovej hry, odvolala brankára, no vyrovnanie už neprišlo. Rytieri podľahli Skalici 4:5.

„Mali sme proti sebe súpera, ktorý nám mal čo vracať. Čakal nás ťažký zápas a na to sme mužstvo pripravili. Začali sme veľmi dobre. Vyhrávali sme 1:0, plnili sme, čo sme mali. Potom sme urobili fatálne chyby, trošku brankárovi nevyšiel deň, dostali sme tri rýchle góly, čo nás dostalo do kolien. Chlapcov som musel trošku povzbudiť. Zredukovali sme to iba na dve päťky, pretože súper prešiel tiež iba na dve päťky. Skúsili sme niečo so zápasom urobiť. V druhej tretine sme dostali zase gól, ktorý padol po našom tlaku. Čiže zase sme dostali takú ranu do chrbta,“ prezradil tréner Nitry Aurel Nauš.

Prečítajte si tiež

Lodivod Rytierov vyzdvihol odhodlanie a bojovnosť: „Som veľmi rád, že sme sa do tretej tretiny pripravili tak, že chlapci dali do toho srdce, chceli s tým zápasom niečo urobiť. Veľmi ma to teší, pretože na tomto to môžeme stavať ďalej do budúcna. Zdramatizovali sme zápas. V závere, kedy sme mohli minimálne siahať po bode, sme znova urobili chybu. Súper nás hneď vyškolil v efektivite. Vyhrali sme na strely 36:13, súper nám dal z toho päť gólov. Toto je pre nás memento, na ktorom musíme pracovať. Na druhej strane vyzdvihujem záver zápasu, kedy naše mužstvo sa pokúsilo o zvrat, bojovalo, dalo do toho všetko a to ma veľmi teší. Nesiahli sme po bode, nie je z toho riadna radosť, ale na druhej strane máme na čom stavať. Čakajú nás ešte tri zápasy, v ktorých chceme bodovať a získať čo najviac bodov.“

Nitrianski Rytieri – Hokejmarket Skalica 4:5 (1:3, 0:1, 3:1)

Góly: Belák, M. Kolenčík, Snovák, T. Štefanka – Fraňo a Kaluža po 2, Drgoň

Tabuľka:

1. Skalica 27
2. Pruské 25
3. LG Bratislava 24
4. Košice 23
5. Nitra 20
6. Poprad 19
7. P. Bystrica 14
8. Vranov 12
9. Leaders 9
10. Vrútky 3
11. Sp. Belá 1

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nitrianski Rytieri – Hokejmarket Skalica 4:5
40
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM