Aktualizované Správy

Na námestí v Nitre už stojí vianočný strom: Mesto ho dostalo darom

Nitra sa už pripravuje na najkrajšie sviatky roka. Na Svätoplukovo námestie v pondelok 7. novembra priviezli vianočný strom.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí v Nitre už stojí vianočný strom: Mesto ho dostalo darom
2
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Vianočné mestečko v Nitre otvoria 25. novembra. Aj tento rok ho bude zdobiť urastený vianočný strom. Na svoje miesto ho osadili v pondelok 7. novembra.

Strom dostalo mesto tento rok darom. „Na námestí už osádzajú vianočný stromček, ktorý mestu daroval milý pán z Čermáňa,“ uviedlo Turistické informačné centrum na sociálnej sieti.

„Ide o smrek pichľavý a má výšku asi 11 metrov. Okrem tohto, máme dva ďalšie stromčeky, ktoré budú na Klokočine pred Sandokanom a na Chrenovej pred kinom Lipa. Tieto pochádzajú z Moskovskej na Zobore a z Wilsonovho nábrežia v Starom meste,“ prezradil hovorca Tomáš Holúbek.

Prečítajte si tiež

Vianočný stromček na námestí rozsvietia 27. novembra, teda na 1. adventnú nedeľu, kedy bude oficiálne otvorené aj vianočné mestečko.

„Súčasťou programu v prvú adventnú nedeľu bude Sprievod svetla a rozsvietenie vianočného mestečka. Vystúpi tu orchester Fats Jazz Band,“ informovala radnica.

Trhy otvoria skôr

Stánky budú otvorené už od 25. novembra. Dokopy bude 30 stánkov, z nich 1 je charitatívny.

„Trhy potrvajú až do 23. decembra s možnosťou predĺženia do 6. januára 2023. Pripravujeme pestrý hudobný a umelecký program na každý večer počas trvania mestečka,“ prezradil nedávno hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na Svätoplukovom námestí už stojí vianočný stromček
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM