Aktualizované Hokej

Nitra v novom roku za dva body: O víťazstve nad Trenčínom rozhodli nájazdy

Trenčania mali ideálnu príležitosť otvoriť skóre už v úvode zápasu. V presilovej hre sa im dlho nedarilo usadiť sa v útočnom pásme. Napokon sa ujalo nahodenie Holendu, ktoré pred Šimbochom šikovne tečoval Ölvecký.

Zdroj: Dnes24.sk

Hostia sa rýchlo otriasli a priala im aj šťastena. Po rýchlom protiútoku sa puk niekoľkokrát poodrážal, z Nitranov sa ho naposledy dotkol Majdan a na Sihoti sa začínalo od znova. O dve minúty mohol „corgoňov“ do vedenia poslať Slovák, pri brejkovej situácii však trafil Valenta do prilby. V 12. minúte už bol prikrátky na Lantošiho. Ten si najskôr obhodil brániaceho protihráča a strelou švihom zvrátil stav zápasu. V 15. minúte rozhodcovia poslali hráčov do kabín, ľadári museli upraviť porušenú plochu v obrannom pásme Nitry.

Po návrate zo šatní mohlo byť s „vojakmi“ ešte horšie. Sám pred odkrytou bránkou puk dobre netrafil Bortňák. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo na opačnej strane. Frühauf vystrelil do hlúčika hráčov pred Šimbochom a puk po teči Mikulu oblúčikom prepadol za čiaru – 2:2. V úvode druhej tretiny rozprúdil kvalitnejší hokej vylúčenie Blackwatera. Viackrát sa zaiskrilo na oboch stranách klziska. Do šancí sa dostávala najmä Dukla, no Šimboch svoj tím podržal. V polovici stretnutia sa do nájazdu dostal Mikula, tiesnený ale nedokázal presne zakončiť. V závere druhej dvadsaťminútovky mohli ísť do vedenia opäť Nitrania, Lantoši v podobnej pozícii ako Mikula neuspel.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Tretia časť zápasu bola dlho bez vážnejšej šance. Až v 46. minúte neuspel osamotený Lantoši. O tri minúty neskôr v ťažkej pozícii neprepasíroval puk do siete Scheidl. Domáce tribúny zmrzli päť minút pred koncom. Hostia síce dostal puk do siete vďaka Slovákovi, ale po porade hlavného rozhodcu s videorozhodcom nebol gól uznaný pre úmyselné kopnutie puku korčuľou.

Nitra v predĺžení nevyužila presilovku a o osude zápasu museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich o triumfe „corgoňov“ rozhodol Buček.

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 2:3 pp a sn (2:2, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 4. Ölvecký (Holenda, Sádecký), 18. Mikula (Frühauf, Bartovič) – 8. Majdan (Scheidl), 12. Lantoši (Buček, Pupák), rozhodujúci samostatný nájazd Buček. Rozhodovali: Baluška, M. Novák – D. Konc ml., Výleta, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3854 divákov.

Trenčín: Valent – Rýgl, Krejčí, Bohunický, Holenda, Gula, Frühauf, T.Bokroš – Radivojevič, Sojčík, Hecl – Bartovič, Ölvecký, O.Mikula – T.Varga, R.Dlouhý, Sádecký – D.Hudec, J.Švec, J.Pardavý ml. – Luhový

Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Korim, M.Versteeg, Pupák, Pätoprstý, A.Sloboda – Blackwater, M.Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – B.Rapáč, Bortňák, Buček – J.Minárik, Čaládi, Hrušík

Ján Pardavý st., asistent trénera Trenčína: "S naším výkonom sme spokojní. Hralo sa tvrdo a fér. Na konci zápasu sme ustáli dôležité oslabenia. Počas zápasu sme si vytvorili dostatok šancí, no nepodarilo sa nám ich premeniť a preto sa musíme uskromniť s bodom.“

Antonín Stavjaňa, tréner Trenčína: „Mal som pocit, že po Novom roku akoby hráči vypadli zo zápasového rytmu. Predviedli sme rýchle korčuľovanie a veľa nepresností. Ak hráčov mám za čo pochváliť, tak za zvládnuté nájazdy. Inak sme nehrali zodpovedne. Vyzeralo to, akoby sme si šli zahrať iba na rybníku.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM