Hokej

Nitra v Košiciach inkasovala 7 gólov: Presadil sa len Macík a Mezei

Nitrania vycestovali počas 25. kola na ľad Košíc. Domáci Corgoňom nič nedarovali.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v Košiciach inkasovala 7 gólov: Presadil sa len Macík a Mezei
Foto: Rastislav Búgel

Košickí hokejisti sa od prvých minút snažili diktovať tempo hry. Počas vylúčenia Slováka v 2. minúte im pohrozil Blackwater, ale domáci presilovku predsa len využili. Obranca hostí Milam neustrážil Kafku, ktorý zblízka dorazil vlastnú strelu – 1:0. Hostia v prvej tretine veľa nevymysleli a domáceho brankára zamestnávali najmä strelami z väčších vzdialeností. Takou bola aj Kutálkova v 10. minúte, ale Habala neprekvapila. Domáci sa snažili o kombinačné akcie a častejšie sa hralo pred nitrianskym brankárom Lawsonom. Ten v 11. minúte inkasoval druhýkrát, keď Šoltés tečoval Dudášovu strelu – 2:0.

Hostia v druhej tretine pridali na dôraze v defenzíve, ale organizovaná obranná hra Košičanov im robila problémy. V 25. minúte unikol zadákom hostí Šoltés, ktorého v sľubnej príležitosti fauloval Versteeg. V následnej presilovke Košíc zachránila Lawsona pravá žrď. Krátko na to sa na opačnej strane vyznamenal Habal, ktorý rýchlou lapačkou zmaril nebezpečný teč Slováka. Druhá časť priniesla viacero zaujímavých momentov vrátane Kafkovej šance a pohotového zákroku Lawsona ľavým betónom v 31. minúte. V 34. minúte hrali Nitrania 63 sekúnd presilovku o dvoch hráčov, ale ani v tejto situácii Habala neprekvapili. Keď sa už zdalo, že skóre 2:0 bude platiť aj po druhej tretine, naservíroval Hričina puk Hovorkovi, ktorý zblízka zvýšil na 3:0. Na tomto skóre nič nezmenila šanca Fominicha, ktorý neuspel pokusom spomedzi kruhov.

Keď už po 11-tich sekundách druhej časti opäť Hovorka potrestal chybu hostí v rozohrávke (4:0), bolo o víťazovi rozhodnuté. Košičania si bez problémov udržiavali presvedčivý náskok a keď Nagy dostal v 48. minúte ideálnu prihrávku od Dudáša, bolo už 5:0. O 29 sekúnd prišiel ďalší gól domácich, keď únik dvoch proti jednému zakončil presne Hričina. Až za jednoznačného stavu dokázali hostia skórovať. V presilovke v 51. minúte využil Macík zlé striedanie domácich a po krátkom úniku prestrelil Habala – 6:1. Slabý deň nitrianskej defenzívy však pokračoval a v 53. minúte Suja vyriešil nájazd dvoch proti jednému strelou nad Lacove rameno – 7:1. Skóre gólovo úrodného zápasu uzavrel nitriansky kapitán Mezei strelou od modrej čiary.

HC Košice – HK Nitra 7:2 (2:0, 1:0, 4:2)

Góly: 3. Kafka (Hovorka), 11. Šoltés (Dudáš, Hričina), 39. Hovorka (Hričina, Boltun), 41. Hovorka (Suja), 48. Nagy (Dudáš, Spilar), 48. Hričina (Šoltés), 53. Suja (Matejka) – 51. Macík (Ordzovenský), 57. Mezei. Rozhodovali: Štefik, Snášel – Gavalier, Smrek, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4699 divákov. Zmeny: 49. Laco (Nit.) namiesto Lawsona.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Kessel, Matejka, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Pulli, Čížek- Kafka, Hovorka, Suja – Spilar, Pacan, Nagy – Hričina, Boltun, Šoltés – Klíma, Vrábeľ, Petráš – Novotný

HK Nitra: Lawson (49. Laco) – Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Rýgl, Korím – Mikúš, Krištof, Paulovič – Macík, Slovák, Blackwater – Kutálek, Šiška, Csányi – Mir. Pupák, Šille, Fominich

Milan Jančuška, tréner HC Košice: „V tomto období hráme dobre a prejavilo sa to aj v dnešnom zápase. Mali sme dobrý pohyb, dobre sme kombinovali. Hráči sa bavili hokejom, dominovali v zápase a skóre je také, aký bol aj herný obraz v tomto zápase. Tešíme sa z troch bodov.“

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Zápas sa nám nevydaril, hráčov nemám za čo pochváliť. Pokiaľ sme nevýrazní v útoku, tak musíme byť dôslední aspoň v obrane. Zlou obranou sme to však domácim veľmi zjednodušili. Pre nás je to veľká lekcia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM