Aktualizované Hokej

Nitra úspešná: Zdolala Nowy Targ a postúpila do semifinále Vyšehradského pohára

Po prvom štvrťfinálovom zápase, v ktorom hokejisti Nitry remizovali na ľade Noweho Targu 3:3, sa séria presunula pod Zobor.

Ilustračný obrázok k článku Nitra úspešná: Zdolala Nowy Targ a postúpila do semifinále Vyšehradského pohára
58
Galéria

Hokejisti Nitry zvíťazili v utorňajšej odvete štvrťfinále Vyšehradského pohára doma nad MMKS Podhale Nowy Targ 4:1 a po výsledku 3:3 v úvodnom zápase podstúpili do semifinále. Za Nitru sa postupne gólovo presadil Blackwater, Kollár, Csányi a Hrušík.

Hostia sa pod Zoborom presadili iba zásluhou Šveca. Nitra si tak zahrá semifinále medzinárodného turnaja.

Medzi najlepšiu štvoricu sa nedostala Detva.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V utorok síce vyhrala na ľade GKS Katowice 3:2, no keďže prvý duel prehrala 1:2, odvetné stretnutie išlo do predĺženia a v ňom rozhodol o postupe poľského tímu Grzegorz Pasiut.

Vyšehradský pohár – štvrťfinále – odveta:

HK Nitra – MMKS Podhale Nowy Targ 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Góly: 11. Blackwater (Morrison), 42. Kollár (Rác, Olsen), 48. Csányi (Olsen, Rác), 52. Hrušík (Blackwater, Versteeg) – 49. Švec (Dziubiňski)

/prvý zápas: 3:3, postúpila Nitra/

„Mali sme slabší začiatok, v prvých piatich minútach sa mi tam nejaké veci nepáčili. Potom sme sa začali držať stanoveného hracieho plánu. V našej situácii je vidieť, že sa veľmi ťažko napracujeme na góly. Chýba nám ľahkosť, ale to je asi v kontexte posledných udalostí ľudské. Držali sme sa však plánu, mali sme 22 striel v druhej tretine, ale napriek tomu bolo stále iba 1:0. Bolo to, ako keď lámete haluz, tlačíte, tlačíte a zlomíte ju až ku koncu. Spokojný som z toho pohľadu, že hráči sa nesnažili meniť systém a každý sa toho držal. Nakoniec sa to vyplatilo. Je to dobrý odkaz aj pre budúcnosť. Držať sa plánu stále 60 minút. Na konci sme boli za to odmenení,“ povedal pre klubový web tréner Marián Bažány.

Foto: Rastislav Búgel

Odveta štvrťfinále: HK Nitra – MMKS Podhale Nowy Targ 4:1
58
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM