Hokej

Nitra uspela pred skvelou kulisou: Na domácom ľade porazila Poprad, FOTO

Hokejisti HK Nitra zdolali HK Poprad 5:2 v nedeľnom domácom stretnutí 42. kola Tipos extraligy. Nitra rozhodla o triumfe štyrmi gólmi v tretej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Nitra uspela pred skvelou kulisou: Na domácom ľade porazila Poprad, FOTO
60
Galéria

Pred stovkou NHL skautov odštartovali lepšie duel domáci Nitrania. Až do polovice tretiny prakticky nepustili Poprad do útočného pásma a udávali tempo hry. Boli to však práve „kamzíci“, ktorí znenazdajky otvorili skóre zápasu, keď sa do puku v 11. minúte oprel do puku Rymsha. Vedenie však vydržalo hosťom iba 50 sekúnd, po ktorých tečom vyrovnal Bajtek.

V prostrednej časti sa hra vyrovnala a do šancí sa dostávali častejšie aj Popradčania. Jednu z nich sa im aj podarilo pretaviť na gól, v 34. minúte zakončil úspešnú presilovkovú kombináciu Ully. Hneď o niekoľko sekúnd mohli hostia súperovi odskočiť na rozdiel dvoch gólov, ale Paločko zoči-voči O´Connorovi nepotrestal zaváhanie nitrianskej defenzívy. Hra sa pribúdajúcim časom pritvrdila, z čoho následne vznikali aj šarvátky, čím sa naplnili predzápasové očakávania. V závere tretiny sa puku zmocnil domáci mladík Sýkora, avšak tomu zakončenie zmarili Popradčania hneď dvomi faulmi. Po zaznení sirény sa ešte do seba pustili Švarný s Livingstonom, ktorých pasovačka ešte viac rozvírila vášne a oboch hráčov poslala pod sprchy.

Na začiatku tretej tretiny mali Nitrania k dispozícii presilovku o dvoch hráčov. Najskôr však takmer inkasovali v oslabení, no forhendový blafák unikajúceho Arniela vychytal O´Connor.

V 44. minúte následne „corgoni“ udreli, keď prihrávku Tvrdoňa zužitkoval Hrnka a vyrovnal na 2:2.

Ten istý hráč sa presadil aj v 52. minúte skrytou strelou spoza hráča a Nitrania boli na koni. Hostia ešte síce v závere skúsili hru bez brankára, ale dvakrát inkasovali. Druhýkrát sa do streleckej listiny zapísal Bajtek a sekundu pred koncom zápasu uzavrel na končených 5:2 už s 37 gólmi najlepší ligový kanonier Samuel Buček.

Prečítajte si tiež

HK Nitra – HK Poprad 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)

Góly: 11. Bajtek (Múčka, Raskob), 44. Hrnka (Tvrdoň, Krivošík), 52. Hrnka (Bajtek, Tvrdoň), 59. Bajtek (Hrnka) 60. Buček (Krivošík) – 11. Rymsha (Stanček, Petráš), 34. Ully (Svitana, Drgoň). Rozhodovali: Rojík, Goga – Jurčiak, Staššák, vylúčení: 8:9 na 2 min, navyše: Švarný (Nitra), Livingston (Poprad) obaja 5+DKZ za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1800 divákov.

Nitra: O´Connor – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Pupák, Rais, Vitáloš – Krivošík, Buncis, Buček – Varga, Holešinský, Sýkora – Hrnka, Bajtek, Tvrdoň – Molnár, Múčka, Rockwood

Poprad: Todykov – Drgoň, Brejčák, Rymsha, Demo, Hudec, Ulrych – Svitana, Mlynarovič, D. Bondra – Ully, Arniel, Livingston – Valigura, Matej Paločko, Vandas – Stanček, Petráš, N. Bondra – Tam

Foto: Rastislav Búgel

Správy, ktoré hýbu Nitrou

42. kolo: HK Nitra - HK Poprad 5:2  (1:1, 0:1, 4:0)
60
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM