Správy

Na mestskom úrade privítali bronzových hokejistov: Od primátora dostali cenu

Vedenie mesta prijalo v stredu 23. februára trojicu hokejistov, ktorí so slovenským tímom vybojovali bronz na olympiáde v Pekingu.

Ilustračný obrázok k článku Na mestskom úrade privítali bronzových hokejistov: Od primátora dostali cenu
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Bronzových hokejistov Adriána Holešinského, Šimona Nemca a Michala Krištofa ocenilo za ich úspechy na olympiáde aj mesto Nitra, s ktorým je spojená časť ich hokejového života. V budove mestského úradu sa v stredu 23. februára stretli s primátorom Marekom Hattasom a viceprimátorom Danielom Balkom.

Z rúk Mareka Hattasa si prevzali Cenu primátora Nitry a zapísali sa do pamätnej knihy mesta. „Branislav Konrád si ocenenie prevezme po sezóne,“ napísal primátor Nitry na sociálnej sieti.

Na stretnutí mali porozprávať aj o tom, čo sa dialo v zákulisí olympijských hier v Pekingu. „Hokejisti boli odrezaní od mesta a vo voľnom čase sa mohli pozrieť len na športové podujatia v rámci olympijskej dediny. Napriek tomu, že neboli príliš v kontakte s domácimi podarilo sa im naučiť aj základné slovíčka po čínsky ako napr. „xiè xie“, čiže ďakujem,“ uviedol primátor.

Prísne opatrenia

Hokejisti hovorili aj o prísnych opatreniach. Obzvlášť prísne mali byť podľa slov Krištofa hygienické opatrenia a podmienky karantény v prípade pozitívneho testu. Samotný test patril vraj k najdôkladnejším a aj najnepríjemnejším.

„Pozitívni športovci boli izolovaní v unimobunkách, ktoré boli zabezpečené aj mrežami. Takýto pobyt si vyskúšal napríklad Fín Anttila. Okrem protipandemických opatrení bolo špecifikom hokejového turnaja úzke ihrisko, aj preto podľa nich v turnaji nakoniec dominovali Fíni, ktorí zvolili defenzívny štýl hry,“ povedali hokejisti vedeniu mesta.

Aké majú plány?

Primátor na sociálnej sieti uviedol, že najbližšie plány hráčov sú vrátiť sa naspäť do hokejového kolotoča. „Šimona Nemca budú pravdepodobne zaujímať aj blížiace sa drafty. Všetci hráči však jednoznačne dúfajú, že sa štadióny čoskoro otvoria pre čo najviac fanúšikov,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Privítanie bronzových hokejistov na Mestskom úrade v Nitre
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM