Hokej

Nitra uspela aj v Prešove: HETRIKOM jej dva body zabezpečil Samuel Buček

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 41. kole Tipos extraligy na ľade HC GROTTO Prešov 4:3 po predĺžení. Tromi gólmi a asistenciou sa na víťazstve hostí podieľal útočník Samuel Buček.

Ilustračný obrázok k článku Nitra uspela aj v Prešove: HETRIKOM jej dva body zabezpečil Samuel Buček
Zdroj: Rastislav Búgel

Domáci nastúpili s cieľom prvýkrát v sezóne zdolať Nitru a už v úvode pohrozili viacerými šancami. V 5. minúte neuspel Welychka a skóre sa nezmenilo ani po následných vylúčeniach na oboch stranách.

V 9. minúte sa individuálnou akciou prezentoval Holenšinský, ale brankára domácich Petríka neprekonal. V 11. minúte sa Charbonneau dostal k strele spoza obrancu, na ktorú brankár O´Connor nedosiahol – 1:0. Domácich gól naštartoval k ešte väčšej ofenzívnej aktivite. Do konca prvej tretiny si vytvorili viacero nádejných gólových príležitostí, ale O´Connora v nej už neprekonali.

Prešovčania sa v úvode druhej časti ubránili dvom oslabeniam, no v 33. minúte inkasovali. Po kombinácii hostí so zakončením Bučeka bolo 1:1.

Aj ďalšie striedanie elitnej nitrianskej formácie prinieslo gól, keď opäť Buček prekonal Petríka a dosiahol už svoj 35. gól v sezóne – 1:2. Hosťom vydržal tesný náskok iba 62 sekúnd. Po akcii a zakončení Šimuna sa k puku dostal Lialka a vyrovnal – 2:2. Gólovo úrodný úsek uzavrel v 38. minúte domáci Charbonneau, ktorý skóroval po protiútoku s Čachom – 3:2.

Domáci ubránili tesný náskok v oslabení v 47. minúte, ale v 52. už hostia skórovali. Po strele hostí sa puk odrazil k Vargovi, ktorý pohotovo vyrovnal – 3:3. Práve strelec vyrovnávajúceho gólu v závere 3. tretiny oslabil svoj tím.

Prešovčania si časť presilovky preniesli aj do predĺženia, no nevyužili ju. Naopak, Buček si vymenil puk s Holešinským, dostal sa až pred Petríka a víťazným gólom zavŕšil svoj hetrik.

Prečítajte si tiež

HC GROTTO Prešov – HK Nitra 3:4 pp (1:0, 2:2, 0:1 – 0:1)

Góly: 11. Charbonneau (Čacho), 36. Lialka (Šimun), 38. Charbonneau (Čacho) – 33. Buček (Krivošík, Buncis), 35. Buček (Buncis, Mezei), 53. Varga (Buček), 61. Buček (Holešinský). Rozhodovali: Žák, Valach – D. Konc ml., Bogdaň, vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 613 divákov.

Prešov: Petrík – F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Lalík, Bakala – A. Nauš, Vas, Halama – Charbonneau, Čacho, Welychka – Žilka, Valent, J. Sýkora – Lialka, V. Fekiač, Šimun

Nitra: O´Connor – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Pupák, Vitaloš – Krivošík, Buncis, Buček – Holešinský, Rockwood, A. Sýkora – Hrnka, Bajtek, Tvrdoň – Varga, Múčka, Molnár

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM