Lucia Lauková Rôzne

Nitra súčasťou veľkej Bubnovačky: Pod Zoborom sa zapojilo vyše 715 detí, FOTO

Vo Svetový deň prevencie násilia páchaného na deťoch sa konal v poradí 5. ročník Bubnovačky. Paličky do rúk zobrali aj deti v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nitra súčasťou veľkej Bubnovačky: Pod Zoborom sa zapojilo vyše 715 detí, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Centrum Slniečko, n.o.

Piaty ročník Bubnovačky sa konal 19. novembra – vo Svetový deň prevencie násilia páchaného na deťoch ale aj v kontexte ďalších dvoch významných dní 18. november – Európsky deň ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním a 20. novembrom, kedy je Svetový deň detí vyhlásený organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie medzinárodného Dohovoru o právach dieťaťa.

Ako informovala Miriam Dolníková, Centrum Slniečko, n.o. pod záštitou Koalície pre deti Slovensko a v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre ochranu detí pred násilím pri MPSVaR SR, rozbubnovalo v Nitre s Campanou Batucadou pod vedením Igora „ Presidente“ Holku viac ako 715 detí a 76 dospelých.

Bubnovalo sa nielen v Nitre, ale na celom Slovensku. Do bubnovačky s cieľom „Aby bolo deti lepšie počuť“ sa podľa slov Miriam Dolníkovej zapojilo na území celého Slovenska skoro 6000 detí a viac ako 160 dospelých .

Nitra súčasťou veľkej Bubnovačky: Pod Zoborom sa zapojilo vyše 715 detí, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Centrum Slniečko, n.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM