Lucia Lauková Správy

Nitra si zaslúži viac turistov: Zaujímavá iniciatíva na podporu cestovneho ruchu

O tom, že Nitra má čo ponúknuť niet pochýb. Na podporu cestovného ruchu vznikla nová iniciatíva, ktorú podporili viaceré známe osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si zaslúži viac turistov: Zaujímavá iniciatíva na podporu cestovneho ruchu
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska organizácia cestovného ruchu prichádza s novou kampaňou. Jej cieľom je podporiť cestovný ruch v našom meste. S Nitrou sú spojené počiatky našich dejín, skrýva množstvo kultúrnych a historických pamiatok. Mesto pod Zoborom ponúka aj bohatý kultúrny život, rôzne výstavy, veľtrhy a festivaly.

„Nitra je ale oveľa viac. Je rodiskom mnohých úspešných osobností, ktoré menia tvár súčasného Slovenska alebo dokonca píšu svetové príbehy,“ hovorí Marta Hároniková, výkonná riaditeľka NOCR. Práve na tomto fakte stavia nová kampaň nitrianskej organizácie. „Do kampane Stretneme sa v Nitre sa zapojilo niekoľko významných osobností – ambasádorov. Ide o osobnosti z oblasti umenia, kultúry, vedy a výskumu, športu a showbiznisu,“ uviedla Katarína Podracká.

Zapojiť sa môže každý

Ako informuje Katarína Podracká do súťaže o stretnutie so známou osobnosťou sa môže zapojiť každý, kto odošle kreatívny post, v ktorom objasní prečo by sa chcel s danou osobnosťou stretnúť. „Samotné stretnutie sa uskutoční vždy na miestach, ktoré sú bezprostredne späté s profesiou ambasádora alebo na miestach, ktoré považuje v Nitre za výnimočné,“ povedala Katarína Podracká.

Stretnutie s Robom Jakabom

Záujemcovia sa už môžu zapojisť do súťaže o stretnutie s Robom Jakabom, sympatickým hercom milujúcim humor a rodákom z Nitry. „Myslíme si, že nastal správny čas uskutočniť aj takýto typ kampane. Minulý aj tento rok máme rastúce čísla návštevnosti nášho mesta, z čoho máme veľkú radosť. Tento pozitívny trend sme chceli podporiť a ešte viac zatraktívniť Nitru ako modernú mestskú destináciu, predĺžiť turistickú sezónu a v neposlednom rade budovať značku Nitry ako mesta príbehov,“ dodáva Marta Hároniková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM