Lucia Lauková Správy

Nitra sa mobilizuje proti kotlebovcom: Obyvatelia zvolávajú tichý protest

Tichý protest sa bude konať v rovnakom čase, ako zhromaždenie strany Mariana Kotlebu s jeho voličmi.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa mobilizuje proti kotlebovcom: Obyvatelia zvolávajú tichý protest
Zdroj: Adam Stečák

V rámci svojich predvolebných mítingov mieri strana Mariana Kotlebu aj do mesta pod Zoborom. Stretnutie na Svätoplukovom námestí v Nitre by malo prebiehať aj za účasti Milana Uhríka, Martina Beluského či Milana Mazureka, ktorý bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin hanobenia rasy, národa a presvedčenia.

Radnica dala súhlas

V minulosti sa niektorým samosprávam zhromaždeniam strany podarilo zabrániť. Nitrianska radnica stretnutiu ĽSNS nebráni.

„My sme sa tak ako vždy museli riadiť zákonom, zhromaždenie splnilo všetky potrebné náležitosti, a preto sa uskutoční. Bude 29. januára od 13.00 do 19.00 h. Predpokladaný počet účastníkov je 150,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Tichý protest

Na ohlásené stretnutie sa však chystajú aj ľudia, ktorí s ideológiou ĽSNS nesúhlasia. Svoj postoj chcú vyjadriť tichým protestom.

„Zvolávame v rovnakom čase zhromaždenie Nitra bez nenávisti. Stretneme sa pri Pribinovom meči pred Ponitrianskym múzeom o 16:00 hodine,“ informujú organizátori tichého protestu na sociálnej sieti.

„Násilie plodí ďalšie násilie a nenávisť plodí ďalšiu nenávisť! Preto pôjde o tichý protest, bez násilia a konfliktov. Svoj postoj voči extrémizmu vyjadríme prostredníctvom banerov a transparentov. Protest je organizovaný skupinou občanov bez akejkoľvek príslušnosti k politickým stranám,“ uvádzajú organizátori.

Podobné protestné zhromaždenie sa nedávno konalo v Košiciach, naplánované sú aj vo viacerých slovenských mestách.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM