Lucia Lauková Správy

Nitra podáva pomocnú ruku Prešovu: Poslanci schválili finančnú pomoc

Po tragédii v Prešove pomáhajú obyvateľom paneláku viaceré mestá. Pridala sa k nim aj Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Nitra podáva pomocnú ruku Prešovu: Poslanci schválili finančnú pomoc
35
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Prešov sa spamätáva z tragickej udalosti, ku ktorej došlo na Mikuláša v piatok 6. decembra. Na decembrovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre schválili poslanci finančnú pomoc obyvateľom paneláka v Prešove.

Pri výbuchu plynu na Mukačevskej ulici vtedy zahynulo 7 osôb. „Nitrianski mestskí poslanci odobrili finančnú pomoc obyvateľom paneláka v Prešove, ktorý pred týždňom zasiahla devastujúca explózia plynu,“ informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

„Samospráva venuje ľuďom zasiahnutým touto pohromou 10-tisíc eur. Aj týmto spôsobom sa pripájame k vlne solidarity, ktorá sa nesie celým Slovenskom,“ dodal hovorca Tomáš Holúbek.

Pomáhajú aj iné mestá

Pomocnú ruku podala aj vláda, ktorá odsúhlasila mestu Prešov pomoc v podobe milióna eur. Finančná pomoc prichádza aj z miest ako Bratislava a Košice či z Trnavy, Partizánskeho, Banskej Bystrice, Nových Zámkov, Humenného, Veľkého Šariša i Liptovského Mikuláša.

Po poslednom zastupiteľstve sa zapoja aj Vráble, kde sa niektorí poslanci vzdali platov. Nitra poskytla pomoc z mestských peňazí. Poslanci sa platov nevzdali.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Výbuch plynu v Prešove: Došlo k nemu na Sídlisku III
35
Galéria
Zdroj: Peter Hugo Hudak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM