Kultúra

Nitra oslávi Svetový deň cestovného ruchu: Pripravené sú prehliadky aj Kláštorný beh

Pri príležitosti Dňa cestovného ruchu, ktorý svet oslavuje 27. septembra, sa budú aj v Nitre konať viaceré podujatia. Chýbať nebudú ani zaujímavé prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Nitra oslávi Svetový deň cestovného ruchu: Pripravené sú prehliadky aj Kláštorný beh
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

V Nitre sa v rámci osláv Svetového dňa cestovného ruchu bude konať viacero podujatí. Pripravené sú aj štyri bezplatné komentované prehliadky.

Prvá komentovaná prehliadka so sprievodcom sa bude konať v sobotu 17. septembra v Zoborskom kláštore. Prebiehať bude od 15.00 do 18.00 hodiny.

Druhá prehliadka povedie „Po stopách nitrianskej secesie“ a uskutoční sa v sobotu 24. septembra. Zraz bude o 17.00 hodine pred TIC Nitra. Sprievodca vás prevedie od Župného domu cez Kupeckú, Farskú, Štefánikovu až na Železničnú stanicu.

Prečítajte si tiež

Nočná prehliadka

Témou v poradí tretej prehliadky bude architektonická moderna v Nitre. Prehliadka sa bude konať v utorok 27. septembra od 17.00 hodiny. Pôjde o štafetovú prehliadku funkcionalizmom a neskorou modernou. So sprievodcom prejdete z Ul. Boženy Němcovej na Kmeťkovu, Fraňa Mojtu až po SPU. Zraz bude pred budovou TIC Nitra na Štefánikovej 1.

Poslednou zo série prehliadok bude Putovanie nočnou prírodou Zobora, ktorého sa môžete zúčastniť v piatok 30. septembra. Začína sa o 19.00 hodine.

Putovanie bude spojené s večernou prehliadkou kostolíka sv. Michala Archanjela v Dražovciach.

Zraz bude pri altánku pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada. Je potrebné priniesť si čelovku, vodu a pevnú obuv. Návrat je plánovaný do polnoci.

Ďalšie podujatia

Okrem prehliadok sa v rámci osláv Dňa cestovného ruchu budete môcť zapojiť aj do čistenia Zobora, ktoré sa bude konať v sobotu 17. septembra od 9.00 hodiny. Zraz bude pri altánku pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada.

V nedeľu 18. septembra bude v Botanickej záhrade SPU od 15.00 hodiny prebiehať podujatie Udržateľná Nitra. Zapojiť sa budete môcť do swapu oblečenia, kníh a knižného antikvariátu. Pripravený bude aj predaj rastliniek. Dobrovoľný príspevok a výťažok z predaja bude použitý na zveľaďovanie záhrady v meste.

Posledným podujatím bude v nedeľu 2. októbra Kláštorný beh. Športovci pobežia o putovný pohár sv. Hypolita krásnou prírodou Zobora. Štartovným podporíte obnovu a zachovanie Zoborského kláštora. Prihlásiť sa môžete TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne udalosti

V NITRE OSLÁVIME SVETOVÝ DEŇ CESTOVNÉHO RUCHU 🗺 27. september je Svetový deň cestovného ruchu. Celý svet si pripomína...

Posted by Mesto Nitra on Thursday, September 8, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM