Lucia Lauková Správy

Nitra odpredáva pozemok a dva obytné domy v Starom meste: Za akú CENU?

Nitrianska radnica vyhlásila obchodnú verejnú súťaž. Predáva posledné obytné domy na Misionárskej ulici. Za túto cenu môžu byť vaše.

Ilustračný obrázok k článku Nitra odpredáva pozemok a dva obytné domy v Starom meste: Za akú CENU?
28
Galéria

Mesto Nitra predáva posledné dva domy na Misionárskej číslo 1 a 3 z roku 1929. Ako potvrdil hovorca mesta Tomáš Holúbek, o zámere o odpredaji rozhodli mestskí poslanci v júni.

Ide o pamiatkovo chránené objekty v Starom meste, ktoré sú súčasťou tzv. Krajinských domkov. Súbor bol zložený z deviatich bytových domov. Väčšinu z nich mesto už dávnejšie predalo.

Na zvyšné dva aktuálne vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž. „Riešia sa už len posledné domy na Misionárskej 1 a 3, súťažné podmienky na odpredaj týchto nehnuteľností si záujemcovia môžu prevziať do konca augusta. Zároveň má mesto v tejto lokalite ešte jeden dom, na Misionárskej 15. Je to dom osobitného určenia, ktorý je vyčlenený pre zdravotne znevýhodnených ľudí,“ uviedol hovorca.

Prečítajte si tiež

Štyri byty

„Zastavaná plocha a nádvorie obytného domu na Misionárskej 1 má výmeru 154 m2, domu opatrovateľskej služby na Misionárskej ul. č. 3 153 m2. Oba sú prístupné po spevnenej verejnej komunikácii, nachádzajú sa v zastavanom území mesta a pre svoje pamiatkové hodnoty sú zaradené medzi národné kultúrne pamiatky,“ priblížila radnica.

Byty navrhol v roku 1927 architekt František Krupka pre župných úradníkov. Jeho dielo bolo v roku 1998 vyhlásené za národnú kultúrnu pamiatku.

Ako priblížilo mesto, predávané obytné domy sú samostatne stojace dvojpodlažné, čiastočne podpivničené objekty obdĺžnikového pôdorysu s pultovou strechou.

„Každý má štyri bytové jednotky, po dva byty na prízemí a poschodí. Dvojica bytov na jednotlivých podlažiach je dispozične rovnaká, orientácia je opačná (zrkadlový obraz),“ dodáva mesto.

Za akú cenu?

Okrem budov predáva mesto aj pozemok na ulici Pod Katrušou. „Pozemok sa nachádza v katastrálnom území Horné Krškany a má výmeru 8 245 m2,“

„Minimálna kúpna cena za predmet obchodnej verejnej súťaže, ktorý sa predáva ako obytný dom je 200 000 eur a pozemok 10 887,80 eur. Ceny sú vrátane DPH,“ uvádza radnica.

Záujemcovia si môžu prebrať súťažné podmienky osobne na Mestskom úrade, odbor majetku, v lehote od 30. júna do 31. augusta v pracovných dňoch v čase od 8. do 14. hodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Bytové domy na Misionárskej ulici
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM