Správy

Nitra napokon získala očkovacieho žolíka: Pomôcť jej však môže až po lockdowne

Zdá sa, že kampaň na podporu očkovania, ktorú rozbehlo mesto Nitra, sa napokon vydarila. Vytúženého žolíka však okres využiť nemôže.

Ilustračný obrázok k článku Nitra napokon získala očkovacieho žolíka: Pomôcť jej však môže až po lockdowne
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

V Nitrianskom okrese sa v priebehu posledných týždňov podarilo dosiahnuť viac ako 65-percentnú zaočkovanosť ľudí vo veku nad 50 rokov.

V prípade, že po odvolaní aktuálneho lockdownu začne opäť platiť COVID automat, okres bude mať žolíka, vďaka ktorému už nespadne do čiernej farby.

Veľká kampaň

S kampaňou za zvýšenie zaočkovanosti prišlo ešte začiatkom novembra mesto Nitra. Jej cieľom bolo zvýšiť počet očkovaných v okrese. Vakcíny proti ochoreniu COVID-19 mohli záujemcovia vďaka kampani dostať v obchodnom centre Mlyny a v poliklinikách na sídlisku Chrenová a Klokočina. V uplynulých dňoch sa očkovalo aj v kultúrnych domoch v mestských častiach Zobor, Dražovce, Janíkovce, Krškany a Kynek.

Záujemcovia sa okrem toho môžu nechať zaočkovať aj vo veľkokapacitných centrách Nitrianskeho samosprávneho kraja na Slančíkovej ulici v Nitre a v poliklinikách v Šali a Štúrove. Svoje očkovacie centrá majú aj nemocnice v kraji.

Prečítajte si tiež

Šesť zaočkovaných

Celková zaočkovanosť v okrese Nitra je podľa údajov z Inštitútu zdravotných analýz 47,7 percenta.

Zaočkovanosť vo vekovej skupine nad 50 rokov je 65,02 percenta a okres túto hranicu prekročil o šesť zaočkovaných ľudí.

Ďalšími okresmi v Nitrianskom kraji, ktoré v tejto vekovej kategórii preskočili hranicu 65 percent, sú okresy Šaľa a Komárno so 67,81– a 66,4-percentnou zaočkovanosťou.

Najhoršie je na tom Topoľčiansky okres, kde je 56,97 percenta zaočkovaných ľudí nad 50 rokov pri celkovej zaočkovanosti 39,5 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Lockdown v Nitre
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM